Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Sunny”

Dat we van Biig Piig grootse dingen konden verwachten, wisten we al na de release van haar twee ep’s Big Fan of the Sesh, Vol.1 en A World Without Snooze, Vol. 2, waarmee ze ons met haar chille vibes à la J Dilla moeiteloos wist te charmeren.

Met haar nieuwe single “Sunny” weet deze straffe Iers-Londense artieste ons aangenaam te verrassen door haar sound te verschuiven van lo-fi hiphop naar iets wat te omschrijven valt als deephouse lounge. Het hoeft eigenlijk niet te verbazen dat dit genre haar siert; haar immer zwoele, melodieuze en kalme stem vermengt zich feilloos met de deep house instrumentatie.

Het nummer bestaat uit zomerse en bossanova-achtige sounds, die gekleurd worden door een basgitaar en die het nummer karakter geven. Vervolgens bouwt het langzaam op naar een iets te bescheiden en brave climax om te ontpoppen tot een volwaardige deephouse track. Dat is mogelijks ook helemaal niet de ambitie van “Sunny”, en het is dan ook gewoon een aangenaam nummer dat een goeie soundtrack vormt voor tropische temperaturen en zwoele avonden.

Met “Sunny” wordt onze nieuwsgierigheid alleszins geprikkeld voor wat nog komen zal. Biig Piig tekende twee maanden geleden namelijk een platencontract bij een van de belangrijkste labels van Sony Music Entertainment: RCA records. Ook benieuwd om deze beloftevolle dame live te bewonderen? 14 oktober treedt Biig Piig voor het eerst op in ons land in de Rotonde van de Botanique. Tickets zijn via deze link nog beschikbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Otzeki - "Unthunk"

Zal 2021 het doorbraakjaar van Otzeki worden? Misschien wel als we met genoeg superlatieven blijven smijten naar uw beeldschermlezende ogen. Niet dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix & Tove Lo – “Pressure”

Martin is back on track! Acht maanden na zijn laatste release brengt hij nu “Pressure” uit én dit samen met de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig - "Feels Right"

Geboren in Ierland, opgegroeid in Spanje en vandaag de dag in het grote Londen; Biig Piig blijft niet graag op dezelfde plek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.