Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Sunny”

Dat we van Biig Piig grootse dingen konden verwachten, wisten we al na de release van haar twee ep’s Big Fan of the Sesh, Vol.1 en A World Without Snooze, Vol. 2, waarmee ze ons met haar chille vibes à la J Dilla moeiteloos wist te charmeren.

Met haar nieuwe single “Sunny” weet deze straffe Iers-Londense artieste ons aangenaam te verrassen door haar sound te verschuiven van lo-fi hiphop naar iets wat te omschrijven valt als deephouse lounge. Het hoeft eigenlijk niet te verbazen dat dit genre haar siert; haar immer zwoele, melodieuze en kalme stem vermengt zich feilloos met de deep house instrumentatie.

Het nummer bestaat uit zomerse en bossanova-achtige sounds, die gekleurd worden door een basgitaar en die het nummer karakter geven. Vervolgens bouwt het langzaam op naar een iets te bescheiden en brave climax om te ontpoppen tot een volwaardige deephouse track. Dat is mogelijks ook helemaal niet de ambitie van “Sunny”, en het is dan ook gewoon een aangenaam nummer dat een goeie soundtrack vormt voor tropische temperaturen en zwoele avonden.

Met “Sunny” wordt onze nieuwsgierigheid alleszins geprikkeld voor wat nog komen zal. Biig Piig tekende twee maanden geleden namelijk een platencontract bij een van de belangrijkste labels van Sony Music Entertainment: RCA records. Ook benieuwd om deze beloftevolle dame live te bewonderen? 14 oktober treedt Biig Piig voor het eerst op in ons land in de Rotonde van de Botanique. Tickets zijn via deze link nog beschikbaar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bien et Toi - "Rainbow Tables" (feat. Biig Piig)

Soms zie je artiestennamen voorbijkomen waar je nog nooit van hoorde, maar na wat opzoekingwerk blijkt dan dat je al langer fan…
InstagramLiveRecensies

The Chats @ Botanique (Orangerie): Hondsdolle furiositeit

De show van The Chats in Botanique leek eentje die nooit zou gebeuren. Toch kwam het er op 28 juni 2022 eindelijk…
InstagramLiveRecensies

Remi Wolf @ Botanique (Rotonde): Frivole spring-in-'t-veld

Haar jeugdjaren bracht ze nog al skiënd door, maar intussen is Remi Wolf een van de meest spraakmakende nieuwe popsterren van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.