Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Portico Quartet – “Signals in the Dusk”

Foto: Duncan Bellamy

Portico Quartet kan het STUFF. van Groot-Brittannië genoemd worden. Het viertal brengt elektronische jazz met spannende invloeden en een immer sublieme opbouw. Daarmee wisten ze ons onlangs nog in de ban te houden op Dour, en op 21 november komt er een concert aan in De Roma. Daar zal de band hun nieuwe album Memory Streams komen voorstellen. Memory Streams verschijnt op 4 oktober en daar kregen we vandaag een eerste, veelbelovend exemplaar van te horen.

“Signals in the Dusk” moet het vooral hebben van zijn intense opbouw. De geladenheid stijgt gestaag en net doordat Portico Quartet alle tijd neemt, komt elke nieuwe zet extra hard binnen. Ook al zullen velen vinden dat temperaturen als deze vragen om hupse zomernummertjes, dit viertal is het daar duidelijk niet mee eens. Met “Signals in the Dusk” krijgen we dan ook helemaal het tegenovergestelde; het wordt allemaal nog een pak benauwder dan het al was en achteraf vallen er heel wat zweetdruppels van ons gezicht weg te vegen. Portico Quartet levert opnieuw een forse creatie af, daar is geen twijfel over mogelijk.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief