Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YBN Cordae ft. Anderson .Paak – “RNP”

Als we de nieuwe Freshman List van hiphopmagazine XXL moeten geloven, is YBN Cordae een van de ontdekkingen van het jaar die we in het oog moeten houden. De rapper maakt deel uit van hiphopcrew YBN, en hoewel het front van die groep vooral bestond uit YBN Nahmir en YBN Almighty Jay, is Cordae stilaan de sterkste solocarrière aan het uitbouwen. Waar zijn leeftijdsgenoten vooral in de trapsferen blijven hangen, brengt Cordae hiphop met een kantje soul en gospel. Zowel oldheads als jonge fans kunnen dit smaken, iets wat niet alle rappers is gegeven. Hij heeft al een reeks sterke singles, maar zijn debuutplaat komt pas 26 juli uit. Met “Have Mercy” en “Bad Idea” kregen we al enkele voorsmaken voor zijn album dat The Lost Boy zal heten.

Voor zijn album uitkomt, schotelt Cordae ons nog een laatste single voor. Op “RNP” krijgt Cordae de hulp van niemand minder dan Anderson .Paak. Cordae rapt enkele slimme bars, Anderson charmeert zoals gewoonlijk, en de zwoele beat is geproducet door hiphopgrootheid J. Cole: een succesformule voor een echt zomeranthem, zo blijkt. Het nummer is op zijn best wanneer halverwege Cordae en Anderson om de beurt een lijn leveren. De chemie tussen beide heren is heel sterk en maakt “RNP” nog zoveel beter.

YBN Cordae dropt 26 juli zijn nieuw album The Lost Boy. Met deze single en de features die we nog te horen krijgen (Pusha T en Meek Mill) lijkt zijn debuutplaat alvast veelbelovend.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "21"

Op 14 oktober vierde de rapper uit Sint-Job-in-‘t-Goor zijn 21ste verjaardag en een week later bracht hij de gelijknamige single “21” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview STIKSTOF: ‘Hoe groter de pogo, hoe beter voor het logo!’

Als een bom sloeg Overlast in. Het album, met een even mysterieuze als veelzeggende cover, leidde definitief een hoogconjunctuur van de Brusselse,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.