Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YBN Cordae feat. Chance The Rapper – “Bad Idea”

YBN Cordae werd begin dit jaar door Apple Music getipt als één van de artiesten die we dit jaar in de gaten moeten houden. Samen met het zeventien-koppige YBN-collectief (staat voor Young Boys N*ggas) begon hij in de VS al snel een naam te maken en samen met YBN Nahmir en YBN Almighty Jay trok hij al verscheidene malen op tour. Eind juli zou zijn solodebuut The Lost Boy moeten verschijnen waarop we ook een heleboel samenwerkingen met hiphop-grootheden zoals Anderson .Paak, Meek Mill en Pusha-T mogen verwachten. Voor zijn nieuwste “Bad Idea” werkte hij samen met Chance The Rapper, een nummer dat door Zane Lowe beschreven wordt als een instant klassieker.

Een instant klassieker durven we “Bad Idea” niet noemen, maar dat het nummer goed in elkaar zit, is wel een feit. Een heel laidback en classic-beat zorgt al snel voor een ontspannen sfeer, maar de focus ligt toch vooral op de stemmen van YBN & Chance en wat ze te zeggen hebben. Op “Bad Idea” wisten de twee gospel en soul in te brengen en dat zorgt wel voor een unieke sfeer. Ook de keuze om naast een beat ook een bass, piano en op het einde zelfs een viool te gebruiken vinden we geslaagd aangezien dat het nummer heel wat groove geeft. De samenwerking tussen de twee was met andere woorden allesbehalve een slecht idee.

Op donderdag 4 juli staat YBN Cordae op Les Ardentes naast headliners Juice WRLD, Nekfeu en Aya Nakamura.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1306 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

MadeinTYO - Never Forgotten (★★★): Glimlach verzekerd

Malcolm Jamaal Davis is een man van vele omzwervingen. Hij werd geboren op het Amerikaanse eiland Hawaii, bracht zijn tienerjaren door in…
AlbumsRecensies

Spillage Village - Spilligion (★★★★): Gebeden zonder meneer pastoor

Terwijl in de jaren tachtig de Amerikaanse hiphop gedomineerd werd door de tweestrijd tussen East en West Coast, ontstond er in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cordae feat. Roddy Ricch - "Gifted"

Cordae is jarig en dat viert hij met een gloednieuw nummer! De Amerikaanse rapper maakte een aantal jaar deel uit van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.