Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metronomy – “Walking In The Dark”

Metronomy is niet schuw van een nieuwe wending hier en daar en dat leverde hen al ettelijke veelzijdige platen op. De rode draad van deze oude bekenden bestaat in het opwekken van een feestneiging met hun plezierige sound, en vanaf de lente kwam Metronomy weer aandraven met dergelijk nieuw materiaal. Ze absorbeerden ons in een gelukzalige sfeer op “Lately” en zorgden voor een suikerkick met “Salted Caramel Ice Cream”. Vandaag kwam opvolger “Walking In The Dark” uit en ze hadden toch beter een zaklamp tevoorschijn gehaald om te kunnen zoeken naar de steken die ze allemaal hebben laten vallen.

Naar eigen zeggen zou “Walking In The Dark” een goed beeld moeten geven van hoe eclectisch hun volgende album zal worden, en inderdaad, het nummer is heel anders dan de vorige twee exemplaren. Jammer genoeg is het dat niet in positieve zin. Zonder overdrijven heb je al het leuke van de song gehoord binnen de vijf seconden. Het klinkt zelfs zodanig eentonig dat de geestige videoclip bijna oneer aangedaan wordt. Nee, Metronomy slaat de bal mis.

Op 19 oktober staat Metronomy in De Roma, en dat de band wel degelijk een uitbundig feestje kan bouwen, bewezen ze onlangs nog op Dour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 2): Weinig geheimen, weinig verrassingen

We mogen weer! Dat was het overheersende gevoel op de eerste festivaldag van Best Kept Secret. Het vernieuwde terrein was nog even…
InstagramLiveRecensies

Metronomy @ Ancienne Belgique (AB): In de disco! Woo oh oh!

We kennen Joe Mount allesbehalve persoonlijk, maar er is een klein stemmetje in ons achterhoofd dat met zekerheid durft zeggen dat ‘stilzitten’…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Metronomy - Small World (★★★): Strijd tussen zon en wolk

Het mag dan wel al van 2019 geleden zijn dat Metronomy nog eens een echt album op de wereld losliet, fans mogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.