Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Metronomy – “Lately”

Metronomy ontstond als zijprojectje van Londenaar Joseph Mount, maar inmiddels is de band veel meer dan een bijkomstigheid. Mount en kompanen hebben al heel wat albums uitgebracht, waarop ze al eens dingen durven uitproberen. Metronomy speelt met invloeden en jongleert vooral met indie- en electropop. Waar je je dan weer op elk moment aan kan verwachten, is een dansbare en plezante sound. Meer moet dat soms niet zijn.

“Lately” begint met een elektronische uitspatting, maar wordt eerder minimaal en straightforward van zodra de strofe begint. Natuurlijk kan Metronomy zich niet lang inhouden en komt die elektronica al snel weer naar de voorgrond. Uiteindelijk krijgt de song echt een vrolijke vibe, die zich zelfs bijna als drum ‘n’ bass laat bestempelen. Bij de eerste luisterbeurt verwachtten we dat “Lately” geleidelijk aan tot een groots hoogtepunt zou komen, maar Metronomy heeft iets veel beters in petto. Geen climax, maar wel absorptie in een gelukzalige sfeer.

“Lately” blijkt een doordacht staaltje sfeerschepping, waar we op zomerse dagen gegarandeerd naar zullen teruggrijpen.

Op 13 juli staat Metronomy op Dour.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter