Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Amber Run – “Neon Circus”

Er zit een nieuwe plaat van Amber Run aan te komen, maar op basis van de singles die we tot nu toe te horen kregen, zijn we nog niet helemaal overtuigd. “Affection”, dat twee weken geleden verscheen, was niet echt een hoogvlieger. Hoewel de groteske melancholie van Amber Run zeker zijn plaats heeft, leek de balans in dit nieuwe werk wat verkeerd te liggen.

We zijn dan ook blij om te horen dat de groep “Neon Circus” met wat broodnodige nieuwe energie heeft geïnjecteerd. Amber Run valt met de deur in huis met een volgens hun normen loeiharde gitaarriff, en de climax naar het midden toe mist zijn impact niet. De zang, die bij momenten naar beneden gepitcht wordt, klinkt even gepassioneerd. Het nummer eindigt met een nodige comedown, ondersteund door piano, die we ook best kunnen appreciëren.

“Neon Circus” is niet ongeëvenaard sterk en heeft tekstueel niet zoveel om het lijf. We zijn echter blij dat Amber Run nog wat leven in de brouwerij kan brengen.

Philophobia verschijnt op 27 september. Een week eerder komt de groep haar nieuw werk voorstellen in de Botanique. Tickets zijn nog te verkrijgen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 juli 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief