Features

Twaalf muzikale locaties op de Gentse Feesten 2019

De tijd van de terrasjes, warme temperaturen en vakantie is weer volop bezig, maar voor Gent betekent dat ook de Gentse Feesten. Van 19 tot en met 28 juli staan alle Gentenaren en bezoekers van ver daarbuiten paraat voor een nieuwe editie van het beroemde stadsfestival. Tien dagen en nachten lang kan er gefeest worden tot in de vroege uurtjes, maar er zijn ook ontzettend veel optredens om van te genieten. Er is zo veel te doen dat ook wij soms door het bos de bomen niet meer zien. Daarom presenteren we je naar goede traditie een handige gids met de interessantste muzikale locaties op de Gentse Feesten.

Trefpunt Festival

Het Trefpunt Festival viert zijn vijftigste verjaardag. Het festival staat onder andere in voor de programmatie op het Walter De Buckplein, in het Baudelohof en in de Spiegeltent. Op het Walter De Buckplein kan je kennismaken met een zeer gevarieerde line-up (Placenta plays Placebo, Reena Riot, Amadou & Mariam, Selda, Seekaman). In het Baudelohof kan je terecht om de ziel uit je lijf te dansen op de dansvloer en bij de dansinitiaties, of om gewoon rustig te genieten in het park. De Spiegeltent biedt dan weer een platform voor opkomende talenten. Elke avond wordt gehost door een andere organisatie (De Koer, Scratch + Snuff, Voltreffer XL), die zelf instaan voor de bands die avond. Zo zie je onder meer Newmoon, Whorses, Heisa en Slow Crush aan het werk. In het kader van het concours ‘Jonge Wolven-Jeunes Loups’ spelen ook elke dag twee bands, die uiteindelijk strijden om de titel van Jonge Wolf.

Alle info vind je via hun site.

Charlatan

Ook het huis van verderf heeft tijdens de feesten weer een drukke agenda voor de boeg.  Zowel in de zaal, het café als in de Belgica, is een grote verscheidenheid aan acts de troef. De stevige gitaren/synths van onder andere Mind Rays, Raketkanon, Raveyards en Equal Idiots passeren de revue. Frontal, een Brussels hiphopcollectief opgericht door STIKSTOF, zal er ook vonken geven. Daarnaast wordt een duidelijke nadruk gelegd op het betere dans- en funkwerk met acts zoals The Whodads, Zebras Are Timeless, zwoele feestjes onder Feels Like Summer, Eagl’s Nest, Lighter’s Up en dj-sets van Lefto en Jewels & Black Mamba. Voor de derde keer op rij vindt er de laatste zondag weer een verrassingsconcert plaats. Als kers op de taart ontploft om 7u ‘s ochtends de boel nog een laatste keer met een afsluitconcert van Borokov Borokov.

Bekijk de volledige planning hier.

Kinky Star

De Kinky Star is als broedplaats voor talentvolle bands al jaar en dag een vaste waarde op de Gentse Feesten. Elke dag van de tiendaagse is zorgvuldig geprogrammeerd en staat telkens in het teken van een label, organisatie of een thema. Zo is er een dag gewijd aan Consouling Sounds (die BOLT RUIN, 30,000 Monkies en meer uitnodigen), brengt GIRLS GO BOOM o.a. Vagina’s What Else?, The Cosmics en Piss Kitty naar de Kinky Star en zenden onze zuidelijke landgenoten hun zonen en dochters uit waaronder Run Sofa en Milk TV. Hiermee hebben we slechts drie van de tien dagen beschreven, dus rep je naar de site om de rest van het veelzijdige programma te ontdekken!

Bekijk de volledige planning hier.

Café de Loge

Café de Loge staat heel het jaar door garant voor talent van eigen bodem en tijdens de Gentse Feesten is dat niet anders. Elke avond staan er eigenzinnige artiesten met een eigen verhaal en stijl. Zo zal je er artiesten als Wolker, Jakobistan, Clovis, Simon Cornelis, Linard, Tegen Beter Weten In en vele anderen kunnen zien. 29 juli, de dag na de feesten, wordt er afgesloten met een heuse hootenanny waar verschillende artiesten het podium zullen delen. Café de Loge is en blijft de intieme locatie voor wie wil ontsnappen van de drukte op de Gentse Feesten.

Wie wanneer speelt vind je op de facebookpagina.

BarBroos

BarBroos pakt uit met verschillende dj-sets van bekende muziekbezielers zoals Janus van Compat Disk Dummies, een set van dirk. en een Beatles en sixties avond. ‘Kelderkot’ belooft een interessante avond te worden waar zowel oude klassiekers als experimentele muziek aan elkaar wordt gedraaid. Lapis Lazuli komt een intiem optreden geven en natuurlijk is er ook ons eigen Dansende Beren Feest met een showcase van electropopper Yokan + dj-set van onze Niels ‘Den Beir’ Bruwier achteraf.

Bekijk de volledige planning hier.

Afsnis

Het café met ‘grote biercollectie en puttekesgeur’ voorziet in chille vibes en vunzige deuntjes met onder andere DJ Assault, Pete Howl, Thang, Tjon, Azur en Gust, Sistema Pasota, Miranda en nog meer. De ideale plek om even gas terug te nemen op het terras of juist om helemaal los te gaan binnen, aan u de keuze.

Gentse Feestjes

Van 19 tot en met 25 juli kan je in Nest (de oude bibliotheek) terecht voor Gentse Feestjes. Zeven dagen lang wordt daar op muziek en opnames gefocust en kan je heel wat leuke beginnende bands aan het werk zien. Op de line-up onder meer Milo Meskens, Coyote Melon, Uncle Wellington, Lip Service en Helder, en dat allemaal voor niets. Althans je moet voor tien euro aan drankbonnetjes kopen om binnen te mogen. Je bent dus verplicht om wat te drinken, helemaal niets verkeerd mee dus. In ruil kan je drie bands aan het werk zien: een goeie deal, denken we.

Alle info en de volledige line up vind je hier.

Boomtown

Boomtown voorziet weer een resem aan veelbelovende acts en vaste waarden waarvan de meesten ook volledig gratis zijn. Op de Kouter is er geen entree te betalen en kan je terecht voor onder andere HYPER!, Stikstof, Charlotte Adigéry, The Kids, De Mens, Calicos, Ertebrekers, Mooneye, Vito, Faces On TV, Warhola, Monkey Juice en de geinige Maurits Pauwels. De optredens in de Opera zijn betalend en hier vind je Lady Linn, Dez Mona, The Bony King of Nowhere, Marble Sound en Graham Nash terug. Ook interessant zijn de gratis 2 Meter Sessies in de Redoutezaal van de Opera, waar enkele van de artiesten akoestische sessies en interviews geven.

Bekijk alle info en de volledige line-up op de site.

Missy Sippy

Een vaste afspraak voor de liefhebbers van blues en roots is de Missy Sippy. Zoals gewoonlijk is er plaats voor gevestigde grootheden, maar evenzeer voor opkomend talent uit Gent. De formule is ongewijzigd gebleven; dagelijks zijn er betalende zittende optredens, deze keer met namen als Roland & Steven Debruyn, Guy Verlinde, Old Salt, Christophe Vekeman & Mauro, Patrick Riguelle & Tiny Legs Tim en Sarah D’hondt. Overdag zijn er gratis optredens van straffe muzikanten waaronder Catfish, Raman., A Murder in Mississippi en Les Bandits de Belleville. In de late uurtjes (vanaf 01u30) wordt de dag afgesloten met een centrale muzikant die gasten uitnodigt. Daar gaan mooie samenwerkingen uit vloeien!

Alle informatie vind je hier.

Fatima

Café Fatima houdt het klein maar fijn en vooral luid. Drie dagen voorziet het café optredens met de Gentse lawaaimakers van Pink Room, MOGO en popster in wording Deathstar MacGyver. Ook kan er met de heupen gezwierd worden op de retrobeats van Willy Organ.

Alle info van Café Fatima te vinden op de Facebook-evenementen.

Yart

Vorig jaar maakten we kennis met Yart, hun doel om jonge artiesten hun werk te laten presenteren in de publieke ruimte. Tijdens de Gentse Feesten vestigen ze zich aan het Duivelsteen in de vorm van Yart Platform. Daar zal je talks, performances en ook concerten kunnen bijwonen. Zo zal je er optredens kunnen zien van opkomend Belgisch talent zoals Tristan, Nagloed, KRANKk, Galine, Outer en And They Spoke In Anthems. Op zaterdag 27 juli staat er ook een verrassing op de planning. Benieuwd wie dat wordt!

Lees meer informatie via deze link.

Huna Hut

Wie het liever allemaal wat exotischer heeft, kan zich tegen 23u naar Plek begeven. Daar organiseer Huna op 19, 20, 21, 26 en 27 juli een avond vol niet-Westerse klanken. Zelf omschrijven ze het als een eclectische mix van geluiden van over heel de wereld. We zien het alvast heel hard zitten want met Nosedrip, DTM Funk en Kuryakin hebben ze toch heel wat moois weten te strikken. En op 26 juli komt Susobrino zelfs een livesetje spelen. Voor ieder wat wils in de Huna Hut waar de temperaturen alleen maar zullen stijgen na 23u. En ook dit is allemaal gratis.

Alle info en de volledige line-up te vinden via Facebook.

18 juli 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief