Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco – “Love Is Everywhere (Beware)”

©Chris Stessens

Een band als Wilco gaat eigenlijk nooit weg uit je gedachten, maar toch is het alweer van 2016 geleden dat we nog een album kregen van het zestal. Toen met Schmilco leverde de band alweer degelijk materiaal af, hoe kan het ook anders? Jeff Tweedy bracht vorig jaar nog een soloplaat uit, maar dat hield hem niet tegen om met de ‘boys’ een nieuw album af te werken. Ode To Joy heet het nieuwe album en het verschijnt op 4 oktober via hun eigen label. Om dat nog meer in de kijker te zetten, krijgen we vandaag al “Love Is Everywhere (Beware)”.

Het lijkt alvast niet dat Wilco in een slechte bui was toen ze aan het album werkten. Ode To Joy als albumtitel en “Love Is Everywhere (Beware)” als single tonen aan dat liefde en vreugde overal op de plaat aanwezig zullen zijn. Het nummer klinkt al een classic Wilco met de nodige folk americana invloeden. De zachte stem van Tweedy en het sterke gitaarwerk zijn de steunpilaren op het honingzoet liedje dat je alleen maar op het gemak stelt. Het is zo zacht dat je helemaal wegdroomt en de liefde, die zogezegd overal is, neemt je helemaal over. Benieuwd naar het album, zoveel is zeker!

Op 24 september kan je al heel wat nieuwe muziek van de groep ontdekken in De Roma in Antwerpen waar de band een show speelt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Wilco - Cousin (★★★★): Ook buiten de vertrouwde paden worden mooie verhalen geschreven

Het is nooit een eenvoudige taak om na zoveel jaren iets nieuws op tafel te brengen, maar met de hulp van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco - "Cousin"

Tot op de dag van vandaag blijft Wilco een van de meest gerespecteerde indiebands die muzikaal vakmanschap hoog in het vaandel draagt….
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 7): Niets op aan te merken

Op de zevende dag schiepen de programmatoren van de Lokerse Feesten een uiterst interessante line-up. In Club StuBru kon je onder andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.