Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Squid – “The Cleaner”

Er komt tegenwoordig weer heel wat spannende muziek uit Groot-Brittannië. Vooral het postpunk genre kent een revival en dat is te danken aan bands zoals IDLES. Maar dat is nog niet alles, er is een veel groter spectrum aan bands te ontdekken en eentje daarvan is het fenomenale Squid. De band heeft nog niet zo veel muziek uit, maar met “Houseplants” eerder dit jaar wisten ze toch al te verbazen. Vandaag brengt de band het meer dan zeven minuten durende “The Cleaner” uit en kondigen ze met Town Centre een debuut-ep aan voor 6 september. Niet veel later, op 13 september, kan je ze aan het werk zien op Leffingeleuren. En op 8 november worden ze door Shame uitgenodigd op het Sonic City Festival. Niet te missen.

“The Cleaner” blijft dezelfde boeiende opbouw kennen als alle nummers die de band al uitbracht. Het begint heel luid met opvallende synths en de gekke vocals van Ollie Judge. Het doet wat denken aan LCD Soundsystem, maar dan met meer chaos. “The Cleaner” is dan ook heel divers; het heeft funk invloeden, postpunk vibes en kan ook al eens wat dromeriger uit de hoek komen. Na een tijdje hoor je er zelfs een poppy refrein in! Wanneer het nummer gedaan is, weet je niet wat je overkomt en druk je al snel terug op de repeatknop. Twists zijn een handelsmerk aan het worden van Squid en naar het schijnt zijn hun liveshows ook om duimen en vingers af te likken. Zeiden we al dat je het niet kan missen in België?

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3254 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Geese - Projector (★★★★): Opwindend en wondermooi postpunkdebuut

Als donderslag bij heldere hemel verscheen enkele maanden geleden Geese, een vijfkoppig postpunkcollectief uit Brooklyn, met “Disco“, naar onze bescheiden mening een…
LiveRecensies

Squid @ Botanique (Orangerie): De tentakels overal verspreid

Een Orangerie die volloopt voor een Britse postpunkband, het moet jaren geleden zijn en dus was iedereen maar al te gelukkig om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.