Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Squid – “Houseplants”

Dat er in Groot-Brittannië iets bruist als het op post punk aankomt, wisten we al langer. Een nieuwe naam die je aan dat lange lijstje mag toevoegen is Squid. De groep uit Londen & Brighton brengt met “Houseplants” hun beste nummer uit tot dusver, en dat terwijl “The Dail” van vorig jaar ook al uitstekend was. The sky is the limit voor deze groep, want de tonnen aan potentieel die ze bezitten, benutten ze ten volle. ‘Fast & Furious’ omschrijft de band hun muziek, en wie zijn wij om hen tegen te spreken. Het nummer gaat over de toekomst en hoe de band deze tragisch inziet, wij zien die van hen alvast rooskleurig in.

Het snelle deel van de muziek van Squid zet al meteen de toon door de energieke gitaren die wat aan Parquet Courts op hun stevigst doen denken. Al snel begint frontman en drummer Ollie Judge zijn typerende, ietwat gefrustreerde vocals boven te halen. Met een kleine pauze en wat ruimte voor experimentatie, gaat “Houseplants” verder. Na een korte pauze komt er een middenstuk waarin “Houseplants” enkele keren heel wanhopig wordt herhaald, hier merk je echt de frustraties die de band heeft met de maatschappij. Met enkele leuke blazers krijgen we ook een mix van kraut rock en post punk, en dan moet het furieuze einde nog komen. Daar gaat alles overstuur en worden we echt helemaal meegesleept in het verhaal van Squid. Wat een song, wat een band!

3519 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RVG - "Squid"

RVG trok voor de opnames van nieuw materiaal naar de Londense Snap Studios en keerde terug met hun derde album Brain Worms onder…
Nieuwe singles

Nieuwe single HOUSEPLaNTS - "Ruins"

‘It is crawling, it is growing’ zingt Marino Roosen op “Ruins”. En jawel, HOUSEPLaNTS groeit. Elke single die het Limburgse project uitbrengt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Squid - "Swing (In a Dream)"

Binnen het postpunkgenre is Squid nogal een buitenbeentje. Zo verzorgt drummer Ollie Jugde bijvoorbeeld ook de vocals, halen ze geluiden op plaatsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.