Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “45 (A Matter of Time)”

©CPU – Ymke Dirikx

Sum 41 laat ons nog tien dagen wachten op hun nieuwste album, maar heeft ons alvast genoeg therapie gegeven om dat wachten te verzachten. “Out For Blood” katapulteerde ons terug naar het Does This Look Infected?-tijdperk (2002), “A Death In The Family” kon zo een plaatsje op Chuck (2004) hebben gekregen en met “Never There” kregen we ook al de obligatoire ballad voorgeschoteld. Die laatste buiten beschouwing gelaten – elk Sum-album heeft z’n ballad – kunnen we verwachten dat we met Order in Decline een stevige plaat zullen krijgen, waar Koning Riff de plak zwaait.

“45 (A Matter of Time)” is wat ons betreft bij het eerste gehoor al genomineerd voor de titel ‘intro van het jaar’. Een brutale riff stampt de deur richting je gehoorkanaal in, als ware het Hagrid die een minderjarige Harry Potter komt vertellen dat hij kan toveren. Ook de megafoon zorgt weer voor een vertrouwde snedigheid die al decennia de sound van een generatie kleur geeft. De ietwat gratuite sneer aan het adres van een zekere wereldleider buiten beschouwing gelaten – ach ja, punks gonna punk – kunnen we met “45 (A Matter Of Time)” wellicht spreken over het sterkste nummer waarop de Canadezen ons dit jaar al trakteerden.

Voor het volledige Order in Decline moeten we nog geduld oefenen tot 19 juli.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 juli 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief