Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “Out For Blood”

Ons tienerhart mag dan al zijn verdwenen, toch gaat iets in ons sneller slaan wanneer bands als Green Day, blink-182 of Sum 41 met nieuwe muziek over de brug komen. Vandaag is dat gebeurd, want die laatste laat nog eens van zich horen. Het is intussen drie jaar geleden dat de Canadezen ons nog muzikaal voer voorschotelden, dus vonden ze het tijd om dat nog eens te doen. Hun aankomend album Order In Decline komt eraan op 19 juli, en daar krijgen we vandaag de eerste brok van op ons bord.

Van de drie eerder vernoemde bands is Sum 41 het meest trouw gebleven aan zijn initiële sound, en dat is in 2019 niet anders. “Out For Blood” begint met een elektronische sample, die al snel vervaagt en vervangen wordt door stevig gitaarspel en extensief basdrumgebruik. De nasale stem van Deryck Whibley heeft ook in dit nummer een hoofdrol opgeëist, en gaat bij momenten zelfs over in geschreeuw. Leuke song die de punkvibe met metalinvloeden van weleer weer helemaal belichaamt, en doet vermoeden dat Sum 41 steviger te werk zal gaan dan op de vorige langspeler. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!


24 april 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief