Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “Never There”

© CPU – Ymke Dirikx

Je hebt poppunk bands die hun ziel verkopen aan de duivel (Blink-182) en je hebt poppunk bands die blijven doen waar ze zin in hebben. Sum 41 behoort tot die laatste categorie en daardoor zijn ze nooit echt bij een megapubliek doorgebroken. Maar iedereen weet wel waar we het over hebben als je de naam Sum 41 hoort vallen en ook op punkfestivals zijn ze een graag geziene headliner. Op 19 juli verschijnt Order In Decline, de nieuwe plaat van de band, en daaruit kregen we al twee erg snedige songs te horen. Vandaag vult de band dat verder aan met de verplichte ballad.

Een piano dus en de kenmerkende breekbare stem van Deryck Whibley steken er bij “Never There” al van bij het begin een emotioneel kantje in. En zo gaat de plaat ook door, en we vinden dat zeker niet erg. De band deed het al eerder, maar nooit klonken ze zo intiem en fragiel. Maar ook hier weet Sum zijn eigenheid te behouden. Geen nood aan een commerciële insteek, gewoon een leuke ballad volgens het boekje. Naar het einde toe volgen er natuurlijk nog gitaren en zo komt de emotionele kracht helemaal tot zijn recht. Een helende song die sowieso live meegekweeld zal worden. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe plaat van Sum 41, het zal de moeite zijn.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 juni 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief