Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “A Death In The Family”

Sum 41 komt dit jaar nog eens met nieuw werk. De legendarische Canadezen hebben zich al decennia’s aan het rijtje van meest invloedrijke (pop)punk bands gevoegd. Na heel wat verslavingen en de gevolgen van dien, verschenen ze enkele jaren geleden terug fris en monter ten tonele, waarna hun laatste langspeler 13 Voices (2016) volgde. Later dit jaar krijgen we daar een vervolg op, waarbij we met voorproever “Out For Blood” de puberhormonen alvast opnieuw door onze aderen voelden gieren.

Ook deze keer verrast Sum 41 ons weer positief met de snedigheid waarmee de tweede single is gecomponeerd. “A Death In The Family” is opnieuw een vlotte punkrocksong, waarvan de eerste tonen behoorlijk brutaal klinken. De nasale klanken die Deryck Whibley met behulp van een megafoon ons even verder toeschreeuwt, aangevuld met catchy stukken en een vloeiend streepje punkrock, katapulteren ons zonder moeite terug naar de hoogdagen van weleer. Alweer een leuke song, die een heerlijk nostalgisch album doet vermoeden, al moet de beer eerst nog geschoten worden…

Sum 41 tourt deze zomer door Europa, maar is hierbij een passage in België vergeten te boeken. Wie de Canadezen toch aan het werk wil zien, kan naar Jera On Air afzakken, waar ze op vrijdag 28 juni de Nederlandse aarde zullen doen daveren. Het nieuwe album, Order In Decline, komt eraan op 19 juli.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…
LiveRecensies

Jera on Air 2024 (Festivaldag 2): Grootste Ierse pub ooit

Het was werkelijkwaar heerlijk vertoeven op Jera on Air gisteren. De dag was voor het eerst sinds jaren perfect, de mensen hadden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sum 41 - Heaven :x: Hell (★★★½): Einde in het vagevuur

Na bijna drie decennia is het genoeg geweest voor Sum 41. Ongeveer twee jaar geleden kondigden de poppunkers uit Ontario, Canada hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.