Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “A Death In The Family”

Sum 41 komt dit jaar nog eens met nieuw werk. De legendarische Canadezen hebben zich al decennia’s aan het rijtje van meest invloedrijke (pop)punk bands gevoegd. Na heel wat verslavingen en de gevolgen van dien, verschenen ze enkele jaren geleden terug fris en monter ten tonele, waarna hun laatste langspeler 13 Voices (2016) volgde. Later dit jaar krijgen we daar een vervolg op, waarbij we met voorproever “Out For Blood” de puberhormonen alvast opnieuw door onze aderen voelden gieren.

Ook deze keer verrast Sum 41 ons weer positief met de snedigheid waarmee de tweede single is gecomponeerd. “A Death In The Family” is opnieuw een vlotte punkrocksong, waarvan de eerste tonen behoorlijk brutaal klinken. De nasale klanken die Deryck Whibley met behulp van een megafoon ons even verder toeschreeuwt, aangevuld met catchy stukken en een vloeiend streepje punkrock, katapulteren ons zonder moeite terug naar de hoogdagen van weleer. Alweer een leuke song, die een heerlijk nostalgisch album doet vermoeden, al moet de beer eerst nog geschoten worden…

Sum 41 tourt deze zomer door Europa, maar is hierbij een passage in België vergeten te boeken. Wie de Canadezen toch aan het werk wil zien, kan naar Jera On Air afzakken, waar ze op vrijdag 28 juni de Nederlandse aarde zullen doen daveren. Het nieuwe album, Order In Decline, komt eraan op 19 juli.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 juni 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief