FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crows, Whispering Sons, Mooneye en negen anderen vervoegen topaffiche Leffingeleuren 2019!

© CPU – Nathan Dobbelaere – Archieffoto: optreden Ancienne Belgique Club oktober 2018

De line up van Leffingeleuren was al mooi gevuld met een aantal kleppers, maar daar voegt de organisatie vandaag nog maar eens twaalf namen aan toe. Het festival aan de kust etaleert zich al langer als dé plek waar je nieuwe alternatieve artiesten kan ontdekken en sluit traditioneel de lange festivalzomer van Dansende Beren af. Vorige week kwamen we nog te weten welke artiesten er een duyster live-sessie zullen geven. Eerder raakte ook al bekend dat onder andere The Soft Moon, Raketkanon, Jordan Mackampa en …And You Will Know Us By The Trail Of Dead hun opwachting zullen maken tussen 13 en 15 september.

Vandaag dus twaalf bands en artiesten die hun komst bevestigd hebben en ook deze keer zit er weer heel wat moois tussen. Op vrijdag kan je kennismaken met twee lokale helden: postpunkband BRLRS uit Oostende en hardcore/trashmetal formatie Highkick Wizzard uit het gezellige West-Vlaamse Woesten. Op zaterdag 14 september mogen we ons verder verheugen op de komst van Crows, een band uit het Verenigd Koninkrijk die onlangs nog een weergaloze show hebben neergezet in Cactus Club in Brugge. Ook Amerikaanse folkrockartiest Valley Maker zakt op zaterdag af naar ons land evenals dj St. Paul uit Nederland, het psychedelische Conjunto Papa Opa en de Nederlandstalige lo-fi van Willy Organ.

De zondag zag er al heel netjes uit, maar wordt in een klap nog mooier. Belgische new-wave revelatie Whispering Sons zal er namelijk een van hun laatste festivalshows van het jaar afwerken en fungeren als een van de publiekstrekkers van deze editie. Ook krijgt Leffingeleuren dit jaar opnieuw bezoek van een Duitser, ditmaal de immer sympathieke en nog steeds heel jonge componist Niklas Paschburg. Verder ook voor het eerst in ons land te zien zijn Civic uit Australië, die er hun nieuwste ep zullen voorstellen. De ronde nieuwe namen wordt afgerond met De Nieuwe Lichting-winnaar Mooneye en glitter folk van Scott Yoder uit Seattle. Een lichting die vooral weer voor ieder wat in huis heeft, maar vooral ook weer van een hoge kwaliteit is.

Voor meer informatie en early bird-tickets kan je terecht op de website van Leffingeleuren.

Overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept):

Vrijdag:

BRLRSHighkick Wizzard – Lust For Youth – New Candys – Peuk – Pile – Raketkanon – Squid – The Soft Moon– The Warlocks – YĪN YĪN

Zaterdag:

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead – Bill Ryder-Jones – Brutus – Charlotte Adigery – Conjunta Papa Upa – Crows – GravelRoad – Marissa Nadler – Mirek Coutigny – Mystic Braves – Peaking Lights – Rizan Saïd – Satanique Samba Trio – St. Paul – Susobrino – The Germans – Valley MakerWilly Organ

Zondag:

Bedouine – Civic – Crack Cloud – Frankie and The Witch Fingers – Garrett T. Capps – Jordan Mackampa – Molly Sarlé – Mooneye – N0V3L – Niklas PaschburgScott Yoder – The Mystery Lights – Whispering Sons

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 22/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.