Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dori Valentine – “Chlorine”

De Amerikaanse Dori Valentine brengt muziek die niet zou misstaan op de feestdag van haar achternaam. Zelfs het feit dat 14 februari in wezen nogal wordt verbonden is met commerce, kan je in zekere zin zien terugkeren in haar muziek, aangezien deze volgens ons als zoete broodjes zou kunnen verkopen. Met nog maar twee singlereleases had ze nog niet zoveel bagage, maar toch volstond dat al om onze aandacht te trekken. Haar derde single heet “Chlorine” en gaat verder op hetzelfde, romantische elan.

Waar Dori Valentine zich mee kan onderscheiden van de middenmoot is natuurlijk haar fluwelen stem, maar ook de afwerking van haar nummers maakt een groot verschil. Op zich is “Chlorine” geen ingewikkeld nummer, maar het gaat niet onopgemerkt voorbij, omdat het zo mooi wordt opgebouwd. Na een tijdje krijg je er backings bij die alles extra gevoelig maken door de lage klank en het feit dat ze niet altijd helemaal gelijktijdig zijn. Je beeldt je spontaan een filmscenario in waarin iemand met scheurende relatieproblemen haar teksten probeert mee te zingen met alles wat ze nog in zich heeft; het is een tactiek die heel overtuigend werkt. Wel is het geen aanrader als je met ldvd zit, want jezelf wentelen in emotie en nostalgie is onvermijdelijk met “Chlorine”.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief