Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Penelope Isles – “Chlorine”

Veel muziek heeft het viertal Penelope Isles nog niet uitgebracht, maar toch staan ze deze zomer al op een hele boel festivals geprogrammeerd. De band uit Brighton beschikt dan ook over een uitstekende live reputatie en ze brengen ook regelmatig nieuwe livesessies uit. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘hypnotic chiming bedroom pop music’ voor liefhebbers van Radiohead en The Magic Number. Hun laatste single op Spotify dateert al van 2017, maar vandaag krijgen we met “Chlorine” eindelijk weer nieuw voer voorgeschoteld.

“Chlorine” werd eerder al uitgebracht op een 7″, maar is vanaf nu ook te verkrijgen op de online platformen en daar zijn we heel blij om. “Chlorine” is namelijk een heerlijk fuzzy nummer geworden dat ons helemaal in zijn ban weet te zuigen. Vooral de puike gitaarpassages zijn heerlijk om naar te luisteren en passen perfect binnen het geluidsspectrum. In het nieuwe nummer zitten bovendien ook een aantal verrassende passages tussen die het geheel alleen maar ten goede komt. Hoe vaker je het nummer hoort, hoe beter en verslavender “Chlorine” wordt. Penelope Isles is een band die we absoluut in de gaten zullen blijven houden, want dit viertal zou wel eens snel heel groot kunnen worden.

Penelope Isles speelt op zaterdag 17 augustus op Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1423 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Features

Zes tips voor Botanique in November

  Het concertseizoen is alweer aan zijn tweede maand bezig, en zo komt november dichter in de buurt. Ook in de Botanique…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #17

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 3): Niet in het water gevallen

Dag drie van Pukkelpop baadde in gemiezer, maar aan diverse sets was er gelukkig ook geen gebrek. Het ging van straffe, allesvernielende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.