Filmpje van de weekNieuwe singlesOude Bekenden

Filmpje van de week 16 – 22 Februari

Filmpje van de weekNieuwe singlesOude Bekenden

Filmpje van de week 16 – 22 Februari

Filmpje van de week

Deze week werden weer verschillende nummers vergezeld van een leuke videoclip. Zowel nieuwe als wat oudere nummers kregen een videoclip. Sommige videoclips waren eerder saai, deze zal je dan ook niet in dit overzicht vinden. Maar er zijn wel enkele nummers die ik je niet wil onthouden: Melting Time – Sun, The Spectors – Like Sand, Zak Abel – Wise Enough, & Toro Y Moi – Empty Nesters.
Denk je dat ik een clipje over het hoofd heb gezien of het niet eens met de nummer één? Aarzel niet om de discussie te starten en te reageren, jou mening is belangrijk!

THE CRIBS – BURNING FOR NO ONE

The Cribs brachten heel vroeg deze week al hun clipje uit voor “Burning For No One”. Eens op een onbewoond eiland gaan zwemmen met varkens dachten ze.

SPECTOR – ALL THE SAD YOUNG MEN

Spector toont in hun clip hoe het is om ’s nachts uit te gaan, niets nieuws denk je? Kijk maar eens goed naar de clip en geniet van de zonsopgang.

PALMA VIOLETS – DANGER IN THE CLUB

Palma Violets neemt hun nieuw nummer letterlijk. Danger in the club wordt effectief in een club opgenomen en er is inderdaad Danger.

FUNERAL ADVANTAGE – NOT IN MY HOUSE

Iedereen houdt wel van roze dachten ze bij Funeral Advantage. Het leven door een roze bril zien is het motto van de groep.

DENAI MOORE – BLAME

Opgepakt worden door de politie was nog nooit zo mooi. Ook de sneeuw geeft een leuk extra effectje.

Denai Moore speelt op 13 april in Botanique Brussel.

S CAREY – NEVERENDING FOUNTAIN

Dat Bon Iver goeie muziek kon maken wisten we al. Dat de drummer van de band goeie muziek kan maken is ook al niet meer nieuw. Maar met dit clipje maakt hij een prachtige natuurdocumentaire.

EVERYTHING EVERYTHING – DISTANT PAST

Dit clipje uit het verre verleden toont een gevecht tussen twee holbewoners. Af en toe verschijnt Everything Everything in beeld wat voor een grappig intermezzo zorgt.

GLASS ANIMALS – BLACK MAMBO

Black Mambo is nog steeds van hun debuut uit 2014. Maar een videoclip had het nog niet. Om het een beetje gepast te doen lijken laten ze een man veranderen in een slang. CREEPYYYYY.

Glass Animals speelt op 21 maar in Le Grand Mix Tourcoing en op 23 Maart in Handelsbeurs Gent.

PRIDES – HIGHER LOVE

Prides op een bingo-avond? Alles is mogelijk, binnenkort in een rusthuis bij jou in de buurt!

CHEERLEADER – SUNSHINE OF YOUR YOUTH

Een fotoshoot is voor iedereen lastig. Soms zelfs vermoeiend. Met deze fotograaf is het niets dan fun en amusement. En natuurlijk ook een beetje Cheerleader.

FALL OUT BOY – IRRESISTIBLE

Fall Out Boy is niet bang van zelfspot. Meer nog, van hun zware afgang in een spelletje basketbal werd zelfs een clipje gemaakt.

Fall Out Boy speelt op 14 oktober in Vorst Nationaal

SLEATER-KINNEY – A NEW WAVE

Met Bob’s Burgers kan je nooit missen dachten ze bij Sleater-Kinney. Dus transformeerden ze zichzelf in de figuurtjes van de serie.

MADEON – PAY NO MIND (FEAT. PASSION PIT)

Het veroveren van het Madeon-gebouw (Laten we het zo noemen aangezien het in ieder clipje en artwork van Madeon voorkomt) is niet zo gemakkelijk. Er komt zelfs een vervolg op dit clipje, spannend!

Madeon speelt op 4 april in Botanique Brussel.

MATTHEW E. WHITE – ROCK N ROLL IS COLD

Matthew haalt zijn verleidingsskills boven. Zeer speciaal zijn ze niet, Rock N Roll zijn ze wel! Ook mooie natuur daar in de Amerikaanse woestijn.

Matthew speelt op 23 april in Ab Brussel

OLAFUR ARNALDS – REMINISCENCE

Trainen voor een kamp vereist volharding en opoffering. Hoe de kamp er uiteindelijk uitziet mag je zelf ontdekken. Met een prachtige soundtrack die ontroert.

JACK GARRATT – CHEMICAL

“Chemical” kan niet tippen aan “Worry” de prachtige single van Jack. Het clipje is weliswaar zeer ontroerend maar toch mooi tegelijk. Over hoe hard je iemand kan missen wanneer hij sterft.

Jack Garratt speelt op 26 april in Ab Brussel

FILMPJE VAN DE WEEK

LOWER DENS – TO DIE IN LA

Omdat de oscars worden uitgereikt vannacht dachten die van Lower Dens laten we een oscar-gerelateerd clipje maken die evenwel tijdloos is. Dromen van een carrière in hollywood en hoe die aan diggelen wordt geslaan.

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Various Artists - Everyone's Getting Involved: A Tribute to Talking Heads' Stop Making Sense (★★★½): Lang leve Talking Heads, nog steeds

Dit jaar wordt de veertigste verjaardag gevierd van de baanbrekende Talking Heads-concertfilm Stop Making Sense en het daarbij horende album. Destijds werden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kygo - "For Life" (feat. Zak Abel & Nile Rodgers)

Kygo slaagde er enkele jaren terug in om zijn eigen definitie van house in het leven te roepen. Hij zette de genres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.