Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Clairo – “Closer To You”

Clairo brak haar eerste potten met haar clip voor “Pretty Girl”, die zowat het toonbeeld is van de DIY-methode. Die video leverde haar enorm veel views op, maar daarna leek de hype een beetje te gaan liggen. Nochtans sluit Claire Cottrills insteek helemaal aan bij de laidback en dromerige indie die tegenwoordig zo in trek is. Inmiddels werkt de Engelse dus gestaag aan haar opmars, en de kans op een stroomversnelling zit er wel in. Haar allereerste langspeler ligt namelijk in het verschiet. Op 2 augustus komt Immunity uit, en waar de eerste single van die plaat een vrolijk-nostalgische voortzetting van haar vorige werk was, hebben we haar nog nooit zo elektronisch en poppy gehoord als op het nieuwe “Closer To You”.

Aanvankelijk is het even wennen en vragen we ons af waarom je zo’n goed recept zou aanpassen. Bij de eerste passage van het refrein beginnen we er dan toch in te komen en begrijpen we wat Clairo hier wil doen. Eigenlijk is het wat we gewend zijn van de jongedame, want zweverig en nostalgisch klinkt ze nog steeds. Alleen krijgt “Closer To You” er een heleboel stemvervormingen en diepe elektronica bij. Het is eens iets anders en uiteindelijk zijn we aangenaam verrast door haar gedurfde en coole sound. Al gaan we toch de conservatievelingen uithangen en hopen dat Immunity ook nog steeds veel van haar typische sound zal bevatten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief