Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single I Am Oak – “Swells”

© Martina Melchionno

I Am Oak, een Nederlandse indieband rond singer-songwriter Thijs Kuijken, komt na het succes van album Our Blood met een nieuwe plaat op de proppen. Hun zesde worp krijgt de naam Osmosis. Nadat ze eerder dit jaar al “Between Worlds” op ons loslieten, komt de band vandaag met het organische “Swells”, en wat voor een! De release van het volledige album staat gepland voor 6 september, wat ons betreft een dag om naar uit te kijken.

Zoals de titels van zowel single als album al doen vermoeden, is het nummer zo organisch als maar kan zijn. Een rustig kabbelende piano en vocals die nog het meest doen denken aan een mix van Sigur Rós en Jan Swerts nemen de luisteraar mee voor een trip van ettelijke minuten doorheen een schitterend droomlandschap. Dat droomlandschap wordt in de video schitterend tot leven gebracht met beelden van de Faeröereilanden. “Swells” is zowel bombastisch als heel klein, en laat iedereen die dat wil de mogelijkheid om enkele minuten heerlijk weg te dromen. Met deze eerste single gooien Kuijken en kompanen hoge ogen, en is de toon gezet. Nog niet overtuigd? Dan luister je best nog eens, want dit meesterwerk spreekt voor zich.

21 juni 2019

About Author

Yolan Devriendt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief