Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Pumas – “Oct 33”

Vul een rock ‘n’ roll drive aan met een heleboel soul en je krijgt Black Pumas. Hun eerste paar singles volstonden al om het duo te prijzen voor hun zwoele dansbaarheid, en zo snel zo’n hoge verwachtingen creëren en moeiteloos inlossen is niet voor iedereen weggelegd. Eric Burton en Adrian Quesada maakten ons al helemaal warm met “Black Moon Rising”, “Fire” en “Colors” en nu kwam er nog eentje bij met “Oct 33”. Voor de ongeduldigen onder ons is er goed nieuws, want overmorgen is het al tijd voor de release van hun debuutplaat.

Naar eigen zeggen dient “Oct 33” ter herinnering dat je je duistere momenten en trauma’s uit je verleden gerust mag meedragen. Het is oké om alle gevoelens toe te laten, en dat wil Black Pumas met deze song benadrukken. Een mooie boodschap, die dan ook krachtig overkomt door de oprechte muziek van de mannen. Ditmaal is het de soul die de bovenhand neemt en dat maakt “Oct 33” misschien wel het puurste en meest meeslepende exemplaar tot nu toe. De song duurt bijna vijf minuten, maar doordat we helemaal opgaan in de vibe zou die gerust nog eens dubbel zo lang mogen zijn. Tegensteken doet het nooit; daarvoor is de opbouw te doordacht, de emotie vervolgens te overtuigend en de outro te dromerig. Black Pumas doet het weer en we zijn benieuwd of die debuutplaat zijn beloofde vonken zal geven.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Black Pumas: ‘Vooral geen typische soulnabootsing’

Het muzikale ensemble Black Pumas, bestaande uit de Grammy-winnende producer Adrian Quesada en de opmerkelijke vocalist en songwriter Eric Burton, ontmoetten elkaar…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.