Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Salt & Pepper”

Dope Lemon is het soloproject van Angus Stone, de ene helft van Angus & Julia Stone. Die laatste band is bekend van nummers als onder andere “Big Jet Plane” of het recentere “Chateau”, waarmee de band op onder andere Rock Werchter passeerde. Groot succes behaalde Angus Stone dus al met Angus & Julia Stone, en dat verklaart misschien wel waarom hij met Dope Lemon veel meer zijn eigen ding doet en niet per se mikt op groot succes. In 2016 kregen we debuutalbum Honey Bones, een plaat vol met dromerige lo-fi songs. We zijn nu drie jaar later en het is bijna tijd voor opvolger Smooth Big Cat, die uitkomt op 12 juli.

Laten we zeggen dat “Salt & Pepper” grotendeels in dezelfde lijn ligt als “Hey You”, de leadsingle van Smooth Big Cat. Het nummer blinkt niet uit in z’n opvallende instrumentals of catchy vocals. Dope Lemon mikt met deze single meer op de sfeer die het nummer met zich meebrengt, en deze is op z’n minst gezegd laidback. De instrumentals zijn van begin tot einde hetzelfde, maar je voelt dat elk gitaaraanslag en elk stukje zachte percussie perfect is uitgedacht. Het is een leuk nummer, maar “Salt & Pepper” is met z’n bijna zes minuten niet meteen het meest interessante nummer dat Angus Stone ooit geschreven heeft. Om ons te blijven boeien, zal hij toch wat meer variatie in Smooth Big Cat moeten steken dan de twee singles tot nu toe nu met zich mee brachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

DOPE LEMON - Rose Pink Cadillac (★★★): Koala's slapen ongeveer twintig uur per dag

Een dertigtal jaar geleden werd op een zonnige lentedag in het land der kangoeroes en boemerangs een lief jongetje geboren. Als tweede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Stingray Pete”

Soms vragen we ons af waar Angus Stone nog de tijd vindt om te slapen. Nog geen maand geleden bracht hij samen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.