Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Salt & Pepper”

Dope Lemon is het soloproject van Angus Stone, de ene helft van Angus & Julia Stone. Die laatste band is bekend van nummers als onder andere “Big Jet Plane” of het recentere “Chateau”, waarmee de band op onder andere Rock Werchter passeerde. Groot succes behaalde Angus Stone dus al met Angus & Julia Stone, en dat verklaart misschien wel waarom hij met Dope Lemon veel meer zijn eigen ding doet en niet per se mikt op groot succes. In 2016 kregen we debuutalbum Honey Bones, een plaat vol met dromerige lo-fi songs. We zijn nu drie jaar later en het is bijna tijd voor opvolger Smooth Big Cat, die uitkomt op 12 juli.

Laten we zeggen dat “Salt & Pepper” grotendeels in dezelfde lijn ligt als “Hey You”, de leadsingle van Smooth Big Cat. Het nummer blinkt niet uit in z’n opvallende instrumentals of catchy vocals. Dope Lemon mikt met deze single meer op de sfeer die het nummer met zich meebrengt, en deze is op z’n minst gezegd laidback. De instrumentals zijn van begin tot einde hetzelfde, maar je voelt dat elk gitaaraanslag en elk stukje zachte percussie perfect is uitgedacht. Het is een leuk nummer, maar “Salt & Pepper” is met z’n bijna zes minuten niet meteen het meest interessante nummer dat Angus Stone ooit geschreven heeft. Om ons te blijven boeien, zal hij toch wat meer variatie in Smooth Big Cat moeten steken dan de twee singles tot nu toe nu met zich mee brachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Kids Fallin' In Love"

Nog nooit van Dope Lemon gehoord? Geen zorgen, Angus Stone zal bij menig alternatieve folk fan meerdere belletjes doen rinkelen. Vooral bekend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon (feat. Winston Surfshirt) - "Every Day Is A Holiday"

Angus Stone – de mannelijke helft van het singer-songwriterduo Angus and Julia Stone – brengt sinds 2017 onder de naam Dope Lemon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.