Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compro Oro – “Lalibela”

Zoals een gestandaardiseerde recensie het betaamt, zouden we moeten openen met een beschrijving van het genre dat de band in kwestie presenteert. Bij Compro Oro is dat echter niet zo gemakkelijk. Het is een Belgisch jazzcollectief, maar daar begint de nuance al. De jazz-basis wordt steeds aangevuld met invloeden van overal, waardoor hun nummers eerder als muzikale wereldreizen omschreven kunnen worden. Het was al veel te lang stil rond Compro Oro, maar met hun nieuwe wereldreis “Lalibela” is daar verandering in gekomen. En daar houdt het nog niet op, want er staat ons nog heel wat nieuws te wachten. Op 18 oktober zal hun nieuwe album Suburban Exotica in de rekken liggen, en deze trip naar een zonovergoten strand is daar alvast een feestelijk proevertje van.

“Lalibela” is alles wat je van die titel kan verwachten, en nog veel meer dan dat. Al vanaf de eerste seconde heeft het nummer iets goedgemutst en zonnig over zich. De latin aandoende percussie blijkt niet veraf en ietwat ludieke synths steken ook al snel de kop op. Niet meer dan een halve minuut, zo weinig tijd heeft Compro Oro nodig om ons naar hun pijpen te laten dansen –en wees maar zeker dat dat dansen al glunderend plaatsvindt. Na een tijdje speelt Compro Oro met een riff-moment dat het geheel wat breekt, om vervolgens weer met een ideaal gitaartje verder te gaan met die dansbare en exotische strandtunes. Toch komt er ook een vleugje mysterie bij kijken en uiteindelijk kan je niet anders dan helemaal versteld staan van alle lagen van “Lalibela”. Moeilijk te doorgronden, en tegelijk zo’n feest. Hoe ze het doen? We weten het ook niet.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compro Oro – Buy The Dip (★★★★): Elektronische ontdekkingsreis

Muzikaal maakt Compro Oro vele omzwervingen, maar de roots van de band liggen gewoon in België. Het Gentse collectief laat zich inspireren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compro Oro - "Ben-Hur"

Belgisch Latin jazzcollectief Compro Oro is een van de interessantste muzikale producten die de afgelopen jaren uit ons land zijn voortgekomen. Net…
LiveRecensies

Stadsmuzikantenfestival @ Begijnhof Tongeren: Unieke shows op unieke locaties

Geschiedenisfanaten kennen Tongeren ongetwijfeld als ‘de oudste stad van België’ of voor haar Romeinse verleden, maar ook op muzikaal vlak heeft de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.