Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wolker – “Talking Minds”

Vorig jaar maakten we kennis met Wolker en dat met een straffe debuutsingle “Situations”. Een platencontract bij Mayway Records volgde, maar op nieuwe muziek moesten we toch bijna een jaar wachten. Gert-Jan Loobuyck schrijft nog steeds de nummers helemaal zelf en speelde voor “Talking Minds” ook elk instrumenten weer zelf in. Een ep of album is nog niet gepland in de nabije toekomst, maar in het najaar gaat Wolker wel wat meer live spelen. De eerste single van het jaar moet in ieder geval niet onder doen van zijn debuutsingle “Situations“.

Wolker’s muziek kan je het best omschrijven als een weldoordachte mix tussen pop en rock die een grote dosis euforie weet los te brengen. Het timbre in Gert-Jan zijn stem doet ons soms wat denken aan die van Tout Va Bien en klinkt ook op “Talking Minds” weer zeer helder. Dat Wolker alle instrumenten opnieuw zelf ingespeeld heeft, is niet alleen een huzarenstuk, het werkt ook nog eens verbluffend goed. “Talking Minds” is zo slim opgebouwd dat het nummer steeds intenser en meeslepender wordt en met een geweldig drumpartij ten einde loopt. Wolker is definitief een Belg om in de gaten te houden, zijn talent is namelijk onmiskenbaar en zal vroeg of laat zijn publiek wel vinden.

Op woensdag 24 juli kan je Wolker aan het werk zien in Café De Loge in het kader van de Gentse Feesten en in september is hij misschien wel dichter bij ons huis te vinden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2073 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Klinkeroever 2022 (Dag 1): Muzikale route vol verwondering

Tijdens de warmste periode van het jaar maakt Gent zich klaar voor een tiendaagse vol cultuur en beleving. In het historisch stadscentrum…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…
LiveRecensies

Flip Kowlier + Wolker @ Campo Solar: Met de wind in de rug

Midden in een gezellig maïsveld in het landelijke Damme rijst er deze zomer een amfitheater op waarin concerten worden georganiseerd door Campo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.