Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Low Island – “Search Box”

Onlangs stond Low Island nog in ons land als voorprogramma van Crystal Fighters en nu laten ze opnieuw van zich horen met een nieuw nummer. De band uit Oxford valt moeilijk in een hokje te duwen, aangezien hun muziek een bonte mix tussen electro en rockmuziek is. Het viertal bestaat dan ook uit de twee dj’s Jamie Jay en Carlos Posada, bassist Jacob Lively en jazzdrummer Felix Higginbottom. Op papier een zeer vreemde combinatie, maar dat dat wel goed kan uitpakken, bewezen ze nog op de This Other Life-ep. Ook “Search Box” is een spannende fusie tussen electro en rock, waarbij deze keer eerstgenoemde wat meer op de voorgrond werd geplaatst.

“Search Box” gaat over hoe Google de therapeut van tegenwoordig is geworden. In de strofes stelt zanger Carlos zich dan ook heel wat alledaagse vragen zoals ‘Hoe kan ik Game of Thrones zien?’, ‘Ben ik depressief?’ of ‘Hoe leer ik iemand kennen?’ en dat is heel leuk gevonden. De manier waarop ze de elektronische klanken met de gitaren weten te combineren, betekent echt een meerwaarde en voorziet Low Island van een zekere herkenbaarheid. De vier uit Oxford weten met “Search Box” dus opnieuw origineel en creatief uit de hoek te komen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low Island - "Kid Gloves"

Een dik jaar na hun debuutplaat If You Could Have It All Again, maakt Low Island zich klaar om zijn opvolger Life in…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 78

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.