Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Low Island – “Search Box”

Onlangs stond Low Island nog in ons land als voorprogramma van Crystal Fighters en nu laten ze opnieuw van zich horen met een nieuw nummer. De band uit Oxford valt moeilijk in een hokje te duwen, aangezien hun muziek een bonte mix tussen electro en rockmuziek is. Het viertal bestaat dan ook uit de twee dj’s Jamie Jay en Carlos Posada, bassist Jacob Lively en jazzdrummer Felix Higginbottom. Op papier een zeer vreemde combinatie, maar dat dat wel goed kan uitpakken, bewezen ze nog op de This Other Life-ep. Ook “Search Box” is een spannende fusie tussen electro en rock, waarbij deze keer eerstgenoemde wat meer op de voorgrond werd geplaatst.

“Search Box” gaat over hoe Google de therapeut van tegenwoordig is geworden. In de strofes stelt zanger Carlos zich dan ook heel wat alledaagse vragen zoals ‘Hoe kan ik Game of Thrones zien?’, ‘Ben ik depressief?’ of ‘Hoe leer ik iemand kennen?’ en dat is heel leuk gevonden. De manier waarop ze de elektronische klanken met de gitaren weten te combineren, betekent echt een meerwaarde en voorziet Low Island van een zekere herkenbaarheid. De vier uit Oxford weten met “Search Box” dus opnieuw origineel en creatief uit de hoek te komen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

13 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief