Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low Island – “Kid Gloves”

© Brian Rankin

Een dik jaar na hun debuutplaat If You Could Have It All Again, maakt Low Island zich klaar om zijn opvolger Life in Miniature voor te stellen aan de wijde wereld. Het viertal uit Oxford kan je pakweg vergelijken met The 1975, Glass Animals of Caribou door hun aanstekelijke electropoprock, maar zijn volgens henzelf hard bezig met zich los te wrikken van deze labels. Low Island zat na het uitbrengen van hun debuutplaat niet stil en werkte volop aan nieuw materiaal voor hun nieuwe album. Na de ep Just Another Dreamer, dat ze eerder dit jaar uitbrachten, geven ze ons nu, na “Can’t Forget”, met “Kid Gloves” een tweede voorproefje op wat we later in het najaar mogen verwachten.

“Kid Gloves” begint direct heel zomers en vrolijk, wat het een perfecte einde-van-de-zomer-plaat maakt. Noem het de soundtrack van je recapmontage van afgelopen zomer, waarbij gevoelens van zowel vreugde als spijt een hoofdrol spelen zoals we ook uit de tekst kunnen afleiden. Zoals Low Island eerder aangaf, probeert ze meer en meer af te stappen van de gelijkenissen met andere bands uit hetzelfde genre. Al is de sound die je hier vindt ook niet bepaald vernieuwend. Zo is zowel de sfeer als de melodie gelijkaardig aan half•alive’s “Summerland”, waarbij je exact dezelfde gevoelens kan terugvinden. Het fijne nummer volgt de trends die vele electropoprockbands deze dagen toepassen met hun jarentachtigsynths en lo-fi gemoedstoestanden die toch wel hier en daar een heupje doen loswiegen. Geen vernieuwende, maar wel een zomerse en dansbare plaat die ons doet afvragen wat we nog meer mogen verwachten van de richting waar Low Island wil uitgaan.

Life in Miniature, de tweede langspeler van Low Island, verschijnt op 4 november via hun eigen label Emotional Interference. Voor een Belgische of Nederlandse stop in hun Europese tournee is het nog afwachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

22 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Low Island - "Search Box"

Onlangs stond Low Island nog in ons land als voorprogramma van Crystal Fighters en nu laten ze opnieuw van zich horen met…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 78

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.