Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS ft. Francis and the Lights – “Look What You’re Doing To Me”

De alternatieve popprinses BANKS loste zonet een tweede nummer van haar komende album III. Deze langverwachte klepper komt uit op 12 juli, vertelde ze zojuist op BBC Radio 1. “Look What You’re Doing To Me” dient dus net zoals successingle “Gimme” om onze smaakpapillen een voorproefje te geven. Samen met Francis and the Lights schreef ze de single op haast spontane, accidentele wijze in een, jawel, 15 tot 20-tal minuten. “Look What You”re Doing To Me” past in het kader van de nieuwe levensfilosofie die BANKS recent met zich meedraagt en bovendien de basis van III vormt. BANK’s derde plaat staat namelijk in het teken van grote thema’s als acceptatie, groei, loslaten, vergeven en liefde. Zo verwijst III naar vaste gegeven als ‘geboorte-leven-dood’ en ‘verleden-heden-toekomst’. De artieste zegt zelf een nieuw hoofdstuk in haar leven te zijn ingegaan, een hoofdstuk dat de ideale voedingsbodem voor nieuwe muziek blijkt te zijn.

“Look What You’re Doing To Me” heeft veel minder hitpotentieel dan “Gimme”. Dit valt grotendeels te verklaren door het ontbreken van een echt catchy refrein. Bovendien mist het nummer toch wel het ‘BANKS-gehalte’ dat we gewoon zijn. De ijzersterke electro ontbreekt wat door de samenwerking met Francis komt, maar desalniettemin is het een fijne, vrolijke single. In tegenstelling tot “Gimme” bevindt dit nummer zich ook terug meer in het alternatieve spectrum van de artieste. We kijken er alleszins enorm naar uit om de rest van III te mogen beluisteren. Toch zullen we nog iets meer dan een maandje hiervoor moeten wachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Blanche - Empire (★★★½): Tussen persoonlijke verhalen en moderne sprookjes

Drie jaar geleden zagen we de Waalse Ellie Delvaux onder de naam Blanche op de vierde plaats eindigen op het Eurovisiesongfestival met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Boshra – “This Town”

Blijkbaar moeten we The Voice van Vlaanderen wat meer erkenning gaan toekennen. Want na IBE maakt nu ook een andere deelnemer een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt o.a. Miles Kane, Jake Bugg en Fontaines D.C.!

Het zijn tegenwoordig alweer drukke dagen in Werchter. Eerder deze week werd de line-up van zusterfestival TW Classic afgerond en ook de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.