Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single BANKS ft. Francis and the Lights – “Look What You’re Doing To Me”

De alternatieve popprinses BANKS loste zonet een tweede nummer van haar komende album III. Deze langverwachte klepper komt uit op 12 juli, vertelde ze zojuist op BBC Radio 1. “Look What You’re Doing To Me” dient dus net zoals successingle “Gimme” om onze smaakpapillen een voorproefje te geven. Samen met Francis and the Lights schreef ze de single op haast spontane, accidentele wijze in een, jawel, 15 tot 20-tal minuten. “Look What You”re Doing To Me” past in het kader van de nieuwe levensfilosofie die BANKS recent met zich meedraagt en bovendien de basis van III vormt. BANK’s derde plaat staat namelijk in het teken van grote thema’s als acceptatie, groei, loslaten, vergeven en liefde. Zo verwijst III naar vaste gegeven als ‘geboorte-leven-dood’ en ‘verleden-heden-toekomst’. De artieste zegt zelf een nieuw hoofdstuk in haar leven te zijn ingegaan, een hoofdstuk dat de ideale voedingsbodem voor nieuwe muziek blijkt te zijn.

“Look What You’re Doing To Me” heeft veel minder hitpotentieel dan “Gimme”. Dit valt grotendeels te verklaren door het ontbreken van een echt catchy refrein. Bovendien mist het nummer toch wel het ‘BANKS-gehalte’ dat we gewoon zijn. De ijzersterke electro ontbreekt wat door de samenwerking met Francis komt, maar desalniettemin is het een fijne, vrolijke single. In tegenstelling tot “Gimme” bevindt dit nummer zich ook terug meer in het alternatieve spectrum van de artieste. We kijken er alleszins enorm naar uit om de rest van III te mogen beluisteren. Toch zullen we nog iets meer dan een maandje hiervoor moeten wachten.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 juni 2019

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief