Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Raconteurs – “Bored and Razed”

© CPU – Bert Savels

Het zoveelste succesverhaal van Jack White, The Raconteurs, herenigde eind 2018 na een tiental jaar radiostilte. Ze verblijdden ons inmiddels met een dubbelrelease, een cover van Donovan, “Help Me Stranger” en twee vurige concerten –in het Koninklijk Circus en op Best Kept Secret Festival– die nog volop nazinderen. Met deze comeback van jewelste zijn we helemaal klaargestoomd om hun nieuwe plaat in ontvangst te nemen. Help Us Stranger komt uit op 21 juni, maar om ons ongeduldig ijsberen draaglijk te maken, is daar nog de single “Bored and Razed”.

“Bored and Razed” is opnieuw een van de meer scheurende rockplaatjes van de mannen. The Raconteurs steekt van wal met een aanstekelijke riff en op dat moment kan het al niet meer stuk. Het scherpe gitaarwerk dat volgt, is de voorbode voor heel wat moois dat volledig openbloeit tijdens het gigantisch meeschreeuwbare refrein en de nodige ‘ooh-ooh-ooh’s’. Live hadden we al in de gaten dat dit een heuse, verslavende energieboost met zich meebrengt en op de studioversie is dat niet anders. Om het helemaal af te maken, komen de riffs en ‘ooh-ooh-ooh’s’ nog eens samen in een explosief einde. Bored? Allerminst!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief