Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Raconteurs – “Help Me Stranger”

Geen kat bij wie de naam Jack White geen enkel belletje doet rinkelen en die “Steady As She Goes” totaal niet herkent. En terecht, want het viertal The Raconteurs brengt warme rock van de bovenste plank. Na hun tweede plaat Consolers of the Lonely volgde een pauze van meer dan tien jaar, en eind 2018 kregen we ein-de-lijk nieuw materiaal. De dubbele release van het scheurende “Sunday Driver” en het meeslepende “Now That You’re Gone” stelde ons gerust dat The Raconteurs nog lang niet uitverteld zijn. Hun typische sound staat nog steeds als een huis, en op hun nieuwste worp “Help Me Stranger” is dat niet anders.

Hulp verwachten van een vreemde zou nogal naïef zijn, wanneer je hem een felle verschroeiing voorschotelt zoals de band soms al eens presteert. De nieuwe single is er dus eentje waarop we te maken krijgen met hun typische combo van akoestische en elektrische gitaar. De akoestische neemt ons mee op sleeptouw, maar al in de intro kan White het niet laten om er hier en daar scherpe riffs tegenaan te gooien. Hierdoor heeft “Help Me Stranger” meteen de nodige dosis pit, en de charme van de voortdurende samenzang vormt daar een mooie aanvulling op. Zotte muzikale toeren haalt The Raconteurs niet uit, maar dat hoeft ook niet, want de sfeer zit meer dan goed. Een goeie drive, een warm gevoel dat af en toe uit zijn voegen barst en een refrein dat zich in je geheugen nestelt om je de eerstkomende dagen niet gerust te laten… Exact dàt is wat we verwachten van dit viertal, en ook opnieuw gekregen hebben met “Help Me Stranger”.

Hun bijna gelijknamige album Help Us Stranger komt uit op 21 juni. Naar aanloop van die muzikale hoogdag kunnen de gelukkigen met een ticket hen binnen minder dan twee weken aan de slag zien in het Koninklijk Circus. Voor zij die dit niet willen missen, vindt de herkansing plaats op 2 juni. Dan speelt The Raconteurs op Best Kept Secret Festival in Nederland.

Artwork Help Us Stranger:

Tracklist:

1. “Bored and Razed”
2. “Help Me Stranger”
3. “Only Child”
4. “Don’t Bother Me”
5. “Shine the Light on Me”
6. “Somedays (I Don’t Feel Like Trying)”
7. “Hey Gyp (Dig the Slowness)”
8. “Sunday Driver”
9. “Now That You’re Gone”
10. “Live A Lie”
11. “What’s Yours is Mine”
12. “Thoughts and Prayers”

17 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief