Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Raconteurs – “Sunday Driver” & “Now That You’re Gone”

Jack White is een bezig bijtje en houdt zich bezig met verschillende projecten. Op nieuwe muziek van The Raconteurs moesten we wel tien jaar wachten, maar dat is nu voorbij. Met een dubbelsingle kondigen ze hun terugkeer aan op het grote toneel. De laatste plaat van The Raconteurs, Consolers Of The Lonely, was het laatste wapenfeit van de groep dus de druk lag hoog. “Sunday Driver” en “Now That You’re Gone” bewijzen dat de groep zijn magie nog niet is verloren. Meer nog, ze bewijzen opnieuw waarom dit één van de beste projecten van White is.

“Sunday Driver” is een pur sang rocker, terwijl “Now That You’re Gone” de meer breekbare kant van de groep tentoonspreidt. De typische schreeuw van White komen we hier tegen en aan een strak tempo ramt “Sunday Driver” hard door. Een echte zondagsrijder is het dus niet, want het tempo is redelijk strak en de gitaren tamelijk verschroeiend. Bij “Now That You’re Gone” krijgen we iets meer rust te horen, maar hoor je wel nog steeds de aanstekelijkheid die altijd in de muziek van The Raconteurs verstopt zit. Een terugkeer door de grote poort, zoveel is zeker. Info over een album of een tour is er nog niet, maar we hopen samen met jou!

2969 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…
AlbumsRecensies

The Raconteurs - Help Us Stranger (★★★★): Nog lang niet uitverteld

Eind 2018 begon het lange anticiperen: toen kwamen er twee singles uit van The Raconteurs. Tien jaar lang hadden we niet gedacht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Raconteurs - "Bored and Razed"

Het zoveelste succesverhaal van Jack White, The Raconteurs, herenigde eind 2018 na een tiental jaar radiostilte. Ze verblijdden ons inmiddels met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.