banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Rattling Rose”

© CPU – Bert Savels

Als het ene broertje in de aandacht komt, dan de ander ook. Volgende week zou een eerste single van de tweede plaat van Liam Gallagher verschijnen en de media-aandacht daar rond is niet te schatten. Maar Noel laat het hier niet bij en brengt prompt een tweede single uit van zijn aankomende plaat. “Rattling Rose” volgt nadat hij op “Black Star Dancing” een geheel nieuwe richting uitging met zijn muziek. “Rattling Rose” pakt het iets subtieler aan. Op 14 juni volgt alvast de rest van zijn ep, we zijn heel benieuwd.

“Rattling Rose” blijft wel in dezelfde, groovy vibe als hij ons had beloofd. Een leuke baslijn en een zonnige opbouw geven meteen een verfrissend sfeertje weer. Noel Gallaghers stem herken je natuurlijk meteen en die vormt een zacht bedje op de iets meer dansbare grooves in de sound. Na enkele minuten explodeert de song en krijgen we een heel rijk instrumentarium te horen. Het lijkt even alsof we in een plantentuin beland zijn en alle bloemen spontaan beginnen open te bloeien. Noel Gallagher laat de innerlijke hippie in zichzelf naar boven komen en klinkt vernieuwender dan ooit; zo hebben we het graag.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imelda May & Noel Gallagher - "Just One Kiss" (feat. Ronnie Wood)

Op 23 april komt Imelda May voor het eerst in vier jaar met een nieuwe plaat. 11 Past The Hour kreeg het…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oasis - "Don't Stop... (demo)"

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.