Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Black Star Dancing”

© CPU – Bert Savels

De tijden dat Oasis nog samen was, liggen al ver achter ons. Dus moeten we het tegenwoordig doen met de soloprojecten van de gebroeders Gallagher. Liam zou bezig zijn aan een nieuwe plaat, en ook Noel heeft nieuwe muziek voor ons klaar. Op 14 juni brengt hij namelijk een nieuwe ep uit waarop hij drie nieuwe liedjes zal zetten. Een eerste, “Black Star Dancing”, krijgen we nu al te horen. De man speelt deze zomer enkele festivals, maar komt voorlopig niet naar België. Wie hem aan het werk wil zien, moet daarvoor naar onze buurlanden.

“Black Star Dancing” is een heel atypische single van Noel Gallagher en zijn High Flying Birds. Naar eigen zeggen komen de invloeden van David Bowie, INXS, U2, Queen, InDeep en ZZ Top. Heel divers dus, en dat hoor je ook in de song. Het is een funky nummer geworden dat een heel catchy baslijntje herbergt en erg naar disco uit de jaren tachtig neigt. Zijn inner Nile Rodgers haalt hij dus wat boven – die danste trouwens meteen bij het horen van deze song en noemde het ‘dope’, aldus Gallagher. Al komt er op het eind ook een strakke gitaarsolo aan te pas die het nummer nog de nodige panache geeft. Verfrissende single die alweer een andere kant van Noel Gallagher laat zien.

2906 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oasis - "Don't Stop... (demo)"

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher's High Flying Birds - "Come On Outside"

Er wordt veel gezegd en geschreven over de gebroeders Gallagher, maar als puntje bij paaltje komt, moeten ze toch de muziek laten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.