Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Modeselektor – “My Friend the 201”

© Birgit Kaulfuss

Samen met Sascha Ring besloten Gernot Bronsert en Sebastian Szary in 2017 om een kruis te maken over hun elektroproject Moderat. De Berlijnse beren lieten ons in elektrotranen achter. Moderat is niet meer, lang leve Moderat! Toch zette Ring ons verwerkingsproces in gang met een nieuwe Apparat-plaat en ook het duo Bronsert-Szary, beter bekend als Modeselektor, bracht een eigenzinnige troostplaat uit in de vorm van Who ElseNu verschijnt Modeselektor weer op onze Duitse dansradar met “My Friend the 201”.

De single heeft de mysterositeit en obscuriteit die we ook terugvinden op bijvoorbeeld “Nuits Sonores” van Floating Points. Als je dat niet kent; het is een echte aanrader om eens lekker hard door je huiskamer te laten weergalmen. “My Friend the 201” duurt een goede acht minuten en bouwt op naar een onbereikbaar hoogtepunt, en op de weg naar die climax schotelt Modeselektor ons allemaal eigenzinnige versieringen voor die we één voor één mogen ontdekken. De nieuwe single van Modeselektor is een heerlijke danssong, die ons soms raar doet opkijken met tegenritmes, maar wel een kleurrijk palet voorschotelt in al zijn raadselachtigheid.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief