Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phoxjaw – “Melt, You’re a Face of Wax”

Vorig jaar stelden we met veel plezier de Britse noiserockband Phoxjaw aan jullie voor en nu laten ze opnieuw van zich horen. De band die in 2016 werd opgestart in Bristol is goed op weg en speelde onlangs nog in het voorprogramma van Black Peaks. Met hun debuut-ep Goodbye Dinosaur… wisten ze trouwens een diepe indruk op ons te maken, want we namen de ep op in onze selectie van de beste ep’s van het verleden jaar. Onlangs tekende de band bij het Britse independent label Hassle Records, waar ze onze landgenoten Brutus vergezellen, maar evengoed ronkende namen als Cancer Bats en August Burns Red. Op 5 juli verschijnt tevens ook een nieuwe ep met A Playground For Sad Adults en daarop zal ook het gloednieuwe “Melt, You’re a Face of Wax” op staan.

Het was weer even wachten op nieuwe muziek van Phoxjaw, maar het wachten werd beloont met deze ijzersterke single. Het nummer ligt mooi in het verlengde van de voorgaande nummers, maar bevat daarbovenop ook weer heel wat progelementen. De gitaarlijn blijft al snel hangen en is de dragende kracht van het nummer. Tijdens het refrein van “Melt, You’re a Face of Wax” gaan alle remmen los en dat levert heel wat muzikaal vuurwerk op. Een geweldige single van Phoxjaw die het beste doet vermoeden voor wat ons nog te wachten staat.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

30 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief