AlbumsRecensies

Billie – Love Vaccination (★★★½): Aanstekelijke dosis elektropop

We kennen haar nog steeds het best als de stem achter de remix van “Puppy” van Netsky, maar 2019 moet het jaar van Billie Bentein worden. Na een pauze van een paar jaar focust de Blankenbergse weer volop op haar solocarrière. Eerdere nummers als “Give Me the Knife” dropen al van het potentieel, en die trend zette ze moeiteloos voort met haar recente singles, zoals het aanstekelijke “Try Try Baby”. We waren dan ook razend benieuwd naar wat we op haar tweede ep, die vandaag het levenslicht zag, voorgeschoteld zouden krijgen.

Eigenlijk is Love Vaccination het werk van een duo. Over de hele ep horen we de productie van Bert Libeert, de drummer van Goose. Zijn perfect uitgekiend palet aan klanken draagt deze nummers. Billie leeft in een heel eigen stilistische wereld, met beats die ergens tussen pop en house liggen, maar dat tikkeltje meer kitsch en clubgericht zijn. We menen zelfs een aantal knipogen naar eurodance te horen, die ons meteen teleporteren naar de vroege jaren negentig.

Natuurlijk kan zo’n muziek niet bestaan zonder een onuitputtelijke lading catchy hooks, en Love Vaccination heeft er genoeg. Het geheel van “Always on the Run”, dat wat op “One Kiss” van Calvin Harris lijkt voort te breien, en het instant meezingbare refrein van “Silent Jungle” zijn alvast waardige kandidaten. En dan is er nog “Pillow Talk”, dat met de hulp van Thomas van Amongster de rol van slow jam op zich neemt en voor een wauw-moment zorgt wanneer het grootse refrein volledig losbreekt.

Desondanks weet Love Vaccination ons niet van onze sokken te blazen. Uiteindelijk bieden de zeven nummers die de ep telt iets te weinig variatie, en verliezen we rond het midden even onze aandacht. Een nummer als “Sirens” zit op zich goed in elkaar, maar doet niet genoeg om zich echt te differentiëren van wat we eerder al hoorden. Elk nummer heeft zijn kwaliteiten, maar ze allemaal in volgorde beluisteren, levert voor ons niet echt een meerwaarde op. Er staan echter genoeg strakke singles in het rijtje, waardoor de ep zeker het luisteren waard blijft.

Een meesterwerk leveren Bentein en Libeert vooralsnog niet af, maar Love Vaccination is daarom niet minder een plezier. Het ziet er niet naar uit dat “Try Try Baby” in de nabije toekomst uit onze afspeellijsten zal verdwijnen, en de rest van de ep bevat genoeg materiaal dat dat nummer gerust mag vervoegen. We twijfelen er niet aan dat Billie nog hoge ogen zal gooien!

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - "Billie (Loving Arms)"

Fred again.. heeft een puntje minder in zijn artiestennaam, maar muzikaal klinkt hij als vanouds. De Britse producer scoorde dit jaar samen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amongster - "Prison Ship"

Naar jaarlijkse gewoonte gaat Studio Brussel sinds begin deze week opzoek naar hun Nieuwe Lichting. Gedurende vijf weken stellen ze dertig geselecteerde…
FeaturesInstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.