Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. – “Billie (Loving Arms)”

Fred again.. heeft een puntje minder in zijn artiestennaam, maar muzikaal klinkt hij als vanouds. De Britse producer scoorde dit jaar samen met The Blessed Madonna een onverwachte hit met het nummer “Marea (We’ve Lost Dancing)“, waarmee hij de knaldrang in heel wat mensen kon opwekken. Voor hij als Fred again.. voor furore zorgde, was Fred Gibson ook al een zeer succesvolle producer van onder meer The xx, Eminem, Stormzy, Ed Sheeran en Underworld en dat leverde hem in 2020 zelfs een Brit Award op. Dit najaar brengt de superproducer Actual Life 2 uit en daar kijken we mede dankzij “Billie (Loving Arms)” nog meer naar uit.

Elk nummer dat Fred again.. uitbrengt vormt een bladzijde uit zijn muzikale dagboek en dat is met “Billie (Loving Arms)” niet anders. Het nummer gaat over het toestaan dat andere mensen je helpen als je het moeilijk hebt en het feit dat dat de afgelopen periode iets moeilijker ging door het gebrek aan fysiek contact. De melancholische kant van Fred again.. komt hier heel mooi naar boven, maar er zit ook een bepaalde euforie in de sound, die “Billie (Loving Arms)” zeer dansbaar maakt. De manier waarop hij verschillende elektronische structuren met elkaar kan verweven is andermaal subliem en zorgt op het einde voor een haast extatisch gevoel. Dankzij “Billie (Loving Arms)” sluiten we Fred again.. nog wat meer in onze armen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - “Jungle”

Er zijn niet heel veel artiesten die ons continu weten te benieuwen en doen wensen naar nieuwe muziek, maar Fred again.. slaagt…
InstagramLiveRecensies

Fred again.. @ Botanique (Orangerie): Liefste dagboek, gisteren was het feest!

Bij het grote publiek staat Fred again.. vooral bekend om zijn gigantisch zomerhit “Marea (We’ve Lost Dancing)“, waarmee hij vorig jaar een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Romy & HAAi - "Lights Out"

We kregen de afgelopen paar jaar al meerdere gekke, onverwachtse of gewoon coole samenwerkingen te horen door de coronacrisis, en vandaag mogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.