Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie – “Silent Jungle”

Bij de naam Billie denkt tegenwoordig quasi iedereen aan Billie Eilish, maar ook Billie Bentein, of eenvoudigweg Billie, mag volgens ons best wat meer in overweging genomen worden. Haar muziek is een eclectische blend van pop en elektronica, en we konden niet genoeg krijgen van recente single “Try Try Baby”. De Blankenbergse komt binnenkort met haar tweede ep Love Vaccination, en “Silent Jungle” is daar nog een voorbode van.

Opnieuw trekt de productie van Bert Libeert, die we kennen van Goose, meteen de aandacht. Allerhande exotisch klinkende synthklanken passeren de revue. Het duo gaat deze keer voor een iets langzamere en zwoelere vibe dan bij vorige nummers, maar het werkt even aanstekelijk. De beat doet bij momenten wat denken aan de tropical house en edm die dezer dagen de radiogolven overheersen, maar er gebeurt genoeg interessants in de drie minuten die de song lang is, dat het geenszins plat gaat klinken. Neem daar nog een refrein bij dat een sterk meezinggehalte heeft en je hebt een popsong om u tegen te zeggen. Als het van “Silent Jungle” afhangt, zien we Billie zeker een ster worden!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - "Billie (Loving Arms)"

Fred again.. heeft een puntje minder in zijn artiestennaam, maar muzikaal klinkt hij als vanouds. De Britse producer scoorde dit jaar samen…
InstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…
AlbumsRecensies

Billie – Love Vaccination (★★★½): Aanstekelijke dosis elektropop

We kennen haar nog steeds het best als de stem achter de remix van “Puppy” van Netsky, maar 2019 moet het jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.