Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Amongster – “Prison Ship”

Naar jaarlijkse gewoonte gaat Studio Brussel sinds begin deze week opzoek naar hun Nieuwe Lichting. Gedurende vijf weken stellen ze dertig geselecteerde bands voor aan de luisteraars. Met als eindresultaat drie laureaten die worden gekroond tot de officiële Nieuwe Lichting van 2021. Maar liefst zes jaar geleden werd deze titel toevertrouwd aan Folie Douce, Brihang en Amongster. Die laatste laat na twee albums opnieuw van zich horen met nieuwe single “Prison Ship”.

Het heeft een jaar geduurd eer we nieuwe muziek te horen kregen van Amongster. De Gentse band rond zanger Thomas Oosterlynck levert met “Prison Ship” een ietwat atypische Amongster song. Deze keer geen gelaagde gitaren of grootse composities, maar back to basic. De begeleiding van de song bestaat uit simpele percussie en een warme, bijna zonnige, gitaar. Het lijkt wel alsof er een Zuiderse wind door de band is gewaaid. Toch is het de unieke stem van Oosterlynck die de ware Amongster stempel op de song drukt. We zijn alvast benieuwd hoe de band deze vernieuwende lijn verder gaat trekken naar hun toekomstig materiaal.

Facebook / Website

30 oktober 2020

About Author

Katrijn Vermoesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief