banner

AlbumsRecensies

The Lighthouse – Joyride (★★★): Uitstekend aanstekelijk

Na een zomer vol stops langs bekende en minder bekende festivals is The Lighthouse vandaag terug met een nieuwe EP Joyride. Hun tweede al. We vinden er zes catchy indie-pop songs op terug die allemaal enorm dicht bij elkaar liggen. De Leuvense band heeft een eigen sound gevonden, en die werkt nog steeds aanstekelijk.

The Lighthouse, winnaars van De Nieuwe Lichting 2016, speelde deze zomer op Pukkelpop en passeerde langs Suikerrock, Crammerock, Maanrock en een dozijn andere Vlaamse festivals. Hun zomerse sound bracht de band ook al tot in Duitsland en Frankrijk. Na een eerste EP Let’s Make a Scene, komt The Lighthouse na de winst van heel wat nieuwe fans met een tweede EP Joyride. Genoemd naar het catchy openingsnummer en meteen een van de beste songs op de plaat. De drums doen aan die van Fickle Friends denken terwijl de gitaarriffs iets weghebben van The 1975. Net als het gros van The Lighthouse-songs kleurt “Joyride” je dag met vrolijke synths en gitaren. Het nummer rolt net zo makkelijk binnen als de videoclip.

The Lighthouse bewijst met “Gold” dat je niet altijd in het Nederlands hoeft te zingen over edelmetaal om goede pop van Vlaamse bodem neer te zetten. Op de dansbaarheidsmeter scoort dit nummer, net als “Joyride”, enorm hoog. Maar natuurlijk moet niet elk nummer extreem hard swingen. “Late Night Swimming” toont The Lighthouse van een andere kant. Hoewel de jongemannen uit Leuven een mooi en emotioneel nummer neerzetten, verveelt de song al snel en de lengte van vier minuten is dan ook niet bevorderlijk. De opbouw naar de finale van het lied kon gerust wat korter.

Op Joyride heeft The Lighthouse duidelijk een eigen identiteit gevonden. De meerstemmigheid maakt van elk nummer een meerlagig poppareltje. In “Headlights” probeert de band iets nieuws maar toch blijven ze duidelijk gegrond in hun eigen sound. De zang gaat meteen heel hoog, de gitaren zijn weer even catchy als voordien en het tussenstuk waar de muziek even wegvalt is verfrissend. De bekende singles “Hollywood” en “Backbeats” vullen de rest van de EP. Een grote lading nieuwe songs is Joyride dus niet. Maar in afwachting van nieuw materiaal kunnen we met deze verzameling swingende indie-pop songs van eigen bodem ons al dansend bezighouden.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Alone"

Dat de vrienden van Fickle Friends sterk zijn in het maken van vrolijke indieknallers, is ondertussen al lang geen verrassing meer. Het…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Not In The Mood"

Het vrolijke viertal Fickle Friends weet hoe ze iedereen vrolijk kunnen krijgen met hun muziek. Sinds 2014 brengt de band muziek uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.