Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single dodie – “Guiltless”

Het is pas van januari geleden dat dodie met haar ep Human kwam. Wij waren onder de indruk van de eenvoudige, maar wondermooie nummers die daarop te vinden waren, en op haar show in De Roma een maand later werden we al helemaal weggeblazen. Het was dan ook een aangename verrassing om vandaag een nieuwe single op onze radar te zien verschijnen.

“Guiltless” is dodie by the numbers: een folky gitaar, die ons wat doet denken aan de laatste van girl in red, ondersteunt de timide samenzang. Het nummer is vrij upbeat, en ligt in de lijn van eerdere songs als “You” en “Human”. Het refrein kunnen we meteen meezingen (en dat deden we dus ook). Vooral de outro, waarin dodie in canon gaat zingen met zichzelf, is enorm aanstekelijk. Wel hebben we het gevoel dat “Guiltless” nog iets langer had kunnen doorgaan, gezien het lijkt op te bouwen naar iets wat niet komt. De spanningsboog is het hele nummer lang strak gespannen, waar dodie haar nummers vaak met succes door pieken en dalen stuurt.

We zijn niet van onze sokken geblazen, maar “Guiltless” voldoet aardig. We hopen alvast dat dit de voorbode is voor meer nieuw werk.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 mei 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief