Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “Playground”

Aanstaande vrijdag is het eindelijk zover: Steve Lacy releaset zijn eerste soloalbum, Apollo XXI! Begin april kregen we reeds eerste single “N Side” te horen en ook op de laatste plaat van Vampire Weekend staat hij meermaals te blinken. Daarnaast verscheen er deze week al een intieme teaser voor Outro Freestyle/4ever. Steve heeft het meer dan druk genoeg, zijn dagen vullend als producer, gitarist van The Internet, en zo nu en dan zelfs de catwalk bewandelend voor Louis Vuitton. Vanaf deze donderdag mag Lacy overigens legaal aan de alcohol in zijn thuisland, de Verenigde Staten. De nog erg jonge artiest introduceerde zich in 2017 met zijn mixtape Steve Lacy’s Demos: een heerlijke verzameling lofi bedroompop om van weg te dromen. Verder kwam hij bekend te staan als een uitstekende iPhone producer. Zo zorgde hij de voorbije jaren nog voor de productie of co-productie van songs van grootheden als Kendrick Lamar, J. Cole, Vampire Weekend en onlangs nog het album The Last Party van The Internets maatje Matt Martians.

Voor “Playground” hijst Steve Lacy zich in zijn beste Prince-outfit. De gitaarlijn is niet erg complex, maar ditmaal is het met zijn stem dat hij nieuwe oorden verkent. Nog niet vaak hoorden we hem zo de hoogte in schieten. Naar het einde toe gaat hij zelfs kortstondig op vocale expeditie naar ijle Moses Sumney hoogtes. We lijken hier te maken te hebben met een kleine breuk met zijn vertrouwde introspectieve nummers, die zich eerder lenen tot uitgestrekt in de zetel liggen. Steve Lacy wilt de muziekwereld duidelijk iets bewijzen. Op zijn album zal zelfs een driedelige song staan van negen minuten lang. Een kleine eeuwigheid, vergeleken met zijn geweldige, maar o zo korte songs als “C U Girl” en “Some”.

De twee singles, “N Side” en “Playground”, hebben ons voldoende opgewarmd voor een volledige langspeler; laat Apollo XXI maar landen!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.