Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “N Side”

Op 17 maart deed Steve Lacy de Ancienne Belgique nog aan als gitarist van het R&B-collectief The Internet. We voelden toen al dat The Internet wel eens zou kunnen imploderen zodat de groepsleden elk hun eigen weg kunnen bewandelen. Onlangs tweette The Internet nog ‘2 solo albums finished’. Steve Lacy wordt nu al ‘de nieuwe Pharrell’ genoemd en die solo-aspiraties liet hij al duidelijk merken op zijn eerste ep dat in 2017 verscheen. Met “N Side” brengt hij dus nu weer een nummer uit onder zijn eigen naam.

“N Side” is in de verste verte geen stijlbreuk met de muziek van The Internet. Het is een zachte R&B-song met een kabbelende, maar een propere baslijn. Ook de gitaren in het nummer zijn fijne penseelstreken die zo gecopy-paste zijn van bij The Internet. De trage ritmes werken goed en doen ons vermoeden dat Steve af en toe wel eens een jointje durft opsteken. Een fijn nummer, maar we hadden graag toch enig verschil gezien met The Internet. Waarom zou je anders solo gaan?

Facebook 

9 april 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief