Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “N Side”

Op 17 maart deed Steve Lacy de Ancienne Belgique nog aan als gitarist van het R&B-collectief The Internet. We voelden toen al dat The Internet wel eens zou kunnen imploderen zodat de groepsleden elk hun eigen weg kunnen bewandelen. Onlangs tweette The Internet nog ‘2 solo albums finished’. Steve Lacy wordt nu al ‘de nieuwe Pharrell’ genoemd en die solo-aspiraties liet hij al duidelijk merken op zijn eerste ep dat in 2017 verscheen. Met “N Side” brengt hij dus nu weer een nummer uit onder zijn eigen naam.

“N Side” is in de verste verte geen stijlbreuk met de muziek van The Internet. Het is een zachte R&B-song met een kabbelende, maar een propere baslijn. Ook de gitaren in het nummer zijn fijne penseelstreken die zo gecopy-paste zijn van bij The Internet. De trage ritmes werken goed en doen ons vermoeden dat Steve af en toe wel eens een jointje durft opsteken. Een fijn nummer, maar we hadden graag toch enig verschil gezien met The Internet. Waarom zou je anders solo gaan?

Facebook 

Related posts
AlbumsRecensies

Fousheé - softCORE (★★★): Ergens aan het oppervlak

Of je nu voorstander bent van TikTok of niet, één ding is zeker: het videoplatform heeft de afgelopen jaren ferm zijn stempel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy - "Bad Habit"

Er zijn weinig onderwerpen zo controversieel als astrologie. De één gelooft er heilig in en laat zich leiden door de sterren, terwijl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.