Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “N Side”

Op 17 maart deed Steve Lacy de Ancienne Belgique nog aan als gitarist van het R&B-collectief The Internet. We voelden toen al dat The Internet wel eens zou kunnen imploderen zodat de groepsleden elk hun eigen weg kunnen bewandelen. Onlangs tweette The Internet nog ‘2 solo albums finished’. Steve Lacy wordt nu al ‘de nieuwe Pharrell’ genoemd en die solo-aspiraties liet hij al duidelijk merken op zijn eerste ep dat in 2017 verscheen. Met “N Side” brengt hij dus nu weer een nummer uit onder zijn eigen naam.

“N Side” is in de verste verte geen stijlbreuk met de muziek van The Internet. Het is een zachte R&B-song met een kabbelende, maar een propere baslijn. Ook de gitaren in het nummer zijn fijne penseelstreken die zo gecopy-paste zijn van bij The Internet. De trage ritmes werken goed en doen ons vermoeden dat Steve af en toe wel eens een jointje durft opsteken. Een fijn nummer, maar we hadden graag toch enig verschil gezien met The Internet. Waarom zou je anders solo gaan?

Facebook 

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.