banner

LiveRecensies

Anne-Marie @ Lotto Arena: Speelse zangeres zonder podiumvrees

© CPU – Chris Stessens

Het was eindelijk zover. Anne-Marie mocht gisterenavond haar eerste solo arena show in ons land geven en deed dat meteen voor een uitverkochte Lotto Arena. Al jaren timmert de Britse zangeres aan haar carrière en deed ze ervaring op als zangeres bij Rudimental, maar al een tijdje weet ze het op haar eigen te doen. Naast een uitgebreide tour met Ed Sheeran, stond ze eveneens al in een uitverkochte AB en deed ze ook Rock Werchter met haar energieke verschijning daveren. Met haar debuutalbum Speak Your Mind brak ze dan ook zoals verwacht potten en staat ze geregeld in de hitlijsten. Haar populariteit lijkt geen grenzen te kennen, want volgende zomer komt ze al terug naar België om op Pukkelpop te komen spelen.

De Canadese Lennon Stella kreeg een halfuurtje carte blanche om voor Anne-Marie te laten zien wat ze kan, maar jammer genoeg was haar set wat aan de fletse kant. Een backingtrack begeleide de zangeres en zo konden we haar amper live horen zingen. Dat ze een mooie, zachte stem heeft, weten we nog van de serie Nashville waar ze één van de hoofdrollen had. Leuke nummers heeft ze zeker, maar in de Lotto Arena was het iets te dromerig en schattig. De set bracht geen energie in de avond, maar slecht was het dan ook weer niet. Met een hele live band zou het misschien wat beter overgekomen zijn, maar dat kan al snel veranderen.

© CPU – Chris Stessens

Met een redelijk onbekend nummer je set openen, het blijft een gewaagde keuze. Gelukkig kon Anne-Marie rekenen op haar enthousiaste resem fans, die van “Bad Girlfriend” meteen een explosieve opener maakten. Stoer, met attitude en een warme glimlach. Zo presenteerde ze zich vanaf het begin en het blijft haar goed af gaan, want de fans aten vanaf het begin uit haar hand. Zelfs wanneer ze een onopvallend popnummer zoals “Cry” bracht, zakte de sfeer niet in en kwam haar toonvastheid goed naar voren. Ook het moeilijke “Heavy” werd met bravoure gebracht en bleef mede dankzij een backingtrack muurvast overeind in de grote arena.

Harten vlogen haar gisterenavond letterlijk en figuurlijk toe. Vooral tijdens het lichtjes melige “Perfect” waren op het middenplein overal hartvormige ballonnen te bespeuren. Een kitscherig moment in het bijna perfecte popspektakel. Op een echt torenhoog hoogtepunt was het wachten tot het zomerse “Ciao Adios” dat voor het tot dan toe grootste meezingmoment zorgde. Niet veel later kregen we dan met “Alarm” haar eerste solohit te horen en of het raak was. De fans gilden het nummer mee zoals sirenes en toonden ook dat het ouder werk meer dan geliefd was.

© CPU – Chris Stessens

De Speak Your Mind tour zou ook als Anne-Marie’s greatest hits tour kunnen doorgaan, want vooral naar het einde toe werden de hits nog eens volledig bovengehaald. Haar nummer één single “Rockabye”, waarvoor ze met Sean Paul en Clean Bandit” samenwerkte, werd luidkeels meegezongen en ook “2002” werd gescandeerd alsof het lied het laatste nummer van de set was. Uiteindelijk scheelde het niet veel, want enkel haar monsterhit “FRIENDS” moest nog volgen. Ook deze keer was het prijs en werden de stembanden van de fans tot hun uiterste gedreven.

Een grootse productie had Anne-Marie niet meegenomen naar de Lotto Arena, want op de touragenda staan ook heel wat shows in kleinere zalen en ook de duur van de show was aan de korte kant. Slechts veertien nummers kregen we te horen en dat was misschien dan ook het enige grote minpunt van de show, want voor de rest waren er weinig negatieve punten op te merken. Vocaal was alles tiptop in orde en ook haar sympathieke zelve werd weer mooi in de verf gezet. Anne-Marie blijft een zangeres van het volk en dat zal niet snel veranderen, ook al speelt ze tegenwoordig in arena’s. Een leuke show van een leuke zangeres, die Pukkelpop’s Main Stage komende zomer met gemak zal inpakken.

Tickets voor Pukkelpop vind je via deze link.

© CPU – Chris Stessens

Fan van de foto’s? Nog meer beelden van de show zijn op onze Instagram te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

Bad Girlfriend
Cry
Do It Right
Heavy
Perfect
Trigger
Ciao Adios
Can I Get Your Number
Don’t Leave Me Alone
Alarm
Then
Rockabye
2002
Friends

1410 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Balthazar @ Lotto Arena: De speeltijd is voorbij

Nooit eerder was de honger naar Balthazar groter dan in 2021. Geen wonder, want op twee jaar tijd loste de band rond…
InstagramLiveRecensies

Bazart @ Lotto Arena: Nederlandstalig feest met gemiste kansen

Optredens in de Lotto Arena, het is sinds vorig jaar iets speciaals geworden. Bazart speelt deze week twee keer in de grote…
InstagramLiveRecensies

Kensington @ Lotto Arena: Meeslepende gewiekstheid

Het is inmiddels al van 15 november 2019 geleden dat Kensingtons nieuwste worp Time ons werd aangereikt. De tour die daarop volgde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.