Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single A z e r t y klavierwerke – “Patronen”

Onder de naam A z e r t y klavierwerke brengt Alan Van Rompuy experimentele muziek van de bovenste plank. De Brusselaar speelt met veel verschillende invalshoeken en weet ons telkens weer op een nieuwe manier te intrigeren. We zijn nog niet eens half bekomen van zijn eerste fullalbum Vruchteloos Gehamerof we krijgen al een nieuwe single voorgeschoteld. Met “Patronen” houdt Van Rompuy strak het patroon aan van hoge en verwarde ogen te gooien.

“Patronen” begint met het vastleggen van een onderliggende soort beat voor de rest van het nummer door het enige woord van het nummer, ‘patronen’, te herhalen. Op dat moment kan de track nog vele kanten uitgaan, maar al snel worden we gebombardeerd met zware beats en klanken. Op de meest interessante manier is “Patronen” enorm enerverend. Het grijpt je bij je nekvel en schudt je eens goed door elkaar. Genadeloos worden de woordelijke patronen overspoeld met hectiek, tot het einde daar is en alles in een waas van elektronica lijkt uit te doven. Een klein vermoeden dat Alan het niet zo op routines heeft en die liever kapot slaat. Geen zachte song om bij in te dommelen, maar het absolute tegendeel. We zouden bijna willen geloven in de apocalyps, alleen al om er deze track voor te bewaren.

Op 15 mei staat A z e r t y klavierwerke in de Koer in Gent, naast de Gentse band Volpe.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Features

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 27/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #15

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.