Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Volpe – “Tokkel”

Het is geen geheim dat het in Gent wemelt van het spannend jazztalent. Bands ontspruiten zich massaal uit die grond, en eentje die volgens ons flink kan groeien, is Volpe. Vandaag mogen we hun debuutsingle “Tokkel” in première brengen en die klinkt bijzonder fris, kleurrijk en veelbelovend. Het is tevens het eerste nummer uit hun debuutplaat die in mei zal verschijnen.

Dat “Tokkel” uitgebracht wordt bij het aanbreken van de lente, lijkt ons bijna geen toeval. Het nummer straalt licht en kleur uit dankzij het speelse pianospel, de eigenzinnige compositie van Heleen Andriessen en uiteraard de ademende ritmesectie met Stijn Demuynck op drums en Kobe Boon op bas. Dartelende motieven worden aan elkaar gerijgd met toonladders en nemen de luisteraar mee van dromerige melodieën naar mysterieuze werelden.

Volpe zegt over “Tokkel” dat ze geïnspireerd waren door riffs en harmonieën in 20ste eeuws klassiek werk, meer bepaald in de sarcasmes, de pianowerken van Prokofiev, en zelfs een stukje Sacré du Printemps. Andere inspiratiebronnen vormen “het Sportpaleis en de kippen van Kobe, Joke en Destiny, ondertussen overleden”. Daarnaast zorgde illustratrice Charlotte Peys voor de opvallende artwork van het album (zie onderaan artikel).

Volpe stelt hun debuutalbum voor op 15 mei in de Koer (Gent).

Facebook / Instagram

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.