Muzieknieuwtjes

Poppunt en livesector organiseren talentenjacht ‘Sound Track’

De Vlaamse en Brusselse muzieksector slaan de handen in elkaar voor de eerste editie van Sound Track, een gloednieuw live- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie. ‘Dit is een historisch moment voor ons muzieklandschap. Nog nooit engageerden zich zo veel spelers uit de muzieksector om samen ons talent te supporten’, zegt Luc Nowé van Poppunt.

Sound Track is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Vroeger gaven deze wedstrijden al een boost aan de carrières van Balthazar, Sioen, School Is Cool, Black Box Revelation,… De opdracht kwam van Minister van Cultuur Sven Gatz nadat de provinciale concoursen dreigden te verdwijnen na een interne staatshervorming vorig jaar.

De nieuwe talentenjacht is een samenwerking tussen Poppunt, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Formaat en de Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Nosta, Wilde Westen en 4AD. Soundtrack wordt ondersteund door tien ambassadeurs en dat zijn niet de minste namen: Colin H. Van Eeckhout (Amenra), blackwave., Noonah Eze (Black Mamba), Nathan Daems (Black Flower), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Portland, Roman Hiele, Compact Disk Dummies en Ayco Duyster.

Vanaf vandaag tot en met 28 juni kan iedereen met talent en ambitie zich aanmelden op het online platform vi.be voor Sound Track. Iedereen, van metalheads tot jazzpianisten, kan zich opgeven zolang het maar live is. De ambassadeurs selecteren mee de 136 artiesten die doorgaan naar de eerste selectieronde. Tijdens de laatste twee weekends van september en de eerste van oktober vinden maar liefst 23 selectieavonden plaats in de concertzalen van clubs en jeugdhuizen verspreid over de vijf provincies en Brussel. 46 van de 136 gekozen artiesten gaan dan naar zes regionale finales en kunnen rekenen op coaching.

Uit die 46 komen dan weer achttien winnaars uit de bus, drie per regionale finale, zij krijgen in 2020 een parcours op maat om zo gedurende één jaar lang te groeien als artiest. Dat parcours bestaat ondermeer uit een bootcamp, met inspiratiesessies, zakelijk advies en artistieke begeleiding. Ook krijgen ze een menukaart aan mogelijkheden als één jaar lang persoonlijke begeleiding, maar ook hulp van grafische artiesten en fotografen, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure en zelfs buitenlandse showcases.

8 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief