Jaguar Jaguar @ Belgica: Spaanse warmte op een druilerige lenteavond
Live, Recensies

Jaguar Jaguar @ Belgica: Spaanse warmte op een druilerige lenteavond

Moeten we ze je nog voorstellen, Jaguar Jaguar, de Belgische band bestaande uit leden van Lohaus, Soldier’s Heart en Tamino? Nog geen jaar geleden opgericht en nu al zalen zoals de AB, Het Depot en Trix aan het platspelen. Deze keer werd Belgica in Dendermonde aangedaan, misschien een iets minder bekende zaal, maar daarom was hun concert niet minder goed.

Als voorprogramma kregen we Mooneye, één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van dit jaar. Ze bewezen in Dendermonde dan ook waarom ze terecht verkozen werden tot winnaar. Uitschieters van hun optreden waren “Thinking About Leaving” en een cover van Tom Waits. Het enige minpuntje was, en dat had dan nog niet eens met hun muziek te maken, dat ze hun platen thuis op de stoep hadden laten staan in plaats van ze mee te brengen.

Beginnen deed Jaguar Jaguar met hun nieuwste hit “You Got Me“. Meteen werden de heupen duchtig losgeschud. We kregen geen tijd om uit te rusten, zelfs niet toen Emiel Raeymaekers zijn gitaar inruilde voor iets wat het best te omschrijven is als een mix van een mini didgeridoo en hoorn. Aan de extra show die ze verkopen, zie je dat het de mannen niet ontbreekt aan podiumervaring. Toen er werd aangekondigd dat er op het instrumentale “Crystaline” gedanst mocht worden, deden ze op het podium nog het hardst mee van iedereen.

Voor het schrijven van hun plaat Montjoi werd naar Spanje getrokken, en die temperaturen brachten ze terug mee naar hun optredens. Net toen we dachten dat het niet warmer meer kon worden, deden ze er met het zwoele “Tease Me” nog een schepje bovenop. Met de roze lichten waanden we ons op dat moment zelfs even in een exclusief bordeel, maar veel ervaring hebben we daar nu ook niet mee. Op “So Long” werd er duchtig meegezongen en -gedanst, aangezien dit hun populairste nummer is. Afsluiten deden ze met “Kind”, hun allereerste nummer ooit als groep. Het einde daarvan was een knaller om mee af te sluiten.

Het was een vrij intiem concert, maar daarom niet minder sfeervol. We begrijpen meteen waarom de band zo geliefd is, en ze meteen hun poot naast die van andere Belpoppers kunnen zetten.

Setlist:

You Got Me
Midnight Blue
Never Took Time
Tricks
Crystaline
Fever
Tease
So Long

Kind

FacebookInstagram

4 mei 2019

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief