AlbumsRecensies

Jaguar Jaguar – Montjoi (★★★★): Belpop anno 2018

Na twee singles krijgen we vandaag de debuut-ep Montjoi van België’s nieuwste popband, Jaguar Jaguar. Toch zal de band voor velen niet volledig onbekend aanvoelen, Jaguar Jaguar is namelijk een ‘recyclage’ van verschillende Belgische bands: Lohaus, Soldier’s Heart en Tamino. Desalniettemin zal je al snel merken dat de muziek allesbehalve gerecycleerd aanvoelt, in tegenstelling zelfs, deze klinkt bijzonder fris, vernieuwend en poppy. Deze zomer trok het vijftal naar Spanje om aan hun sound te sleutelen, en we moeten zeggen, dat is uitstekend gelukt: Montjoi hangt samen als een pot kleverige honing, en zo hebben we het hier bij Dansende Beren graag.

Openen doet Jaguar Jaguar met tweede single “So Long”. Het catchy gitaarriffje, de dromerige synths (die trouwens zwaar doen denken aan Soldier’s Heart) en de heerlijke meerstemmigheid zorgen ervoor dat de lat met deze opener meteen heel hoog ligt. Het mag misschien een debuut-EP zijn, maar dat deze jongens al langer muziek maken, spat er vanaf. Deze lijn trekken ze ook door op debuutsingle “Tricks”, dat vooral uitblinkt in z’n catchyness. ‘Ooh I’m not good enough, it is time to let you go’ is een refrein dat wij gemakkelijk kunnen meebrullen in een overhete Pukkelpop-tent, met een fris biertje in de hand.

Jaguar Jaguar trekt het tempo even omlaag op het lome “Kind”, dat verder een heel leuk dreampop-nummer is. Je dwaalt er door in de verte weerklinkende gitaren, zweverige synths en een eenvoudige beat, die worden samengehouden door de meerstemmige vocals. Een vriendelijke droom die wij niet willen verlaten. Afsluiten doet de vijfkoppige band met het misschien wel sterkste nummer op deze EP, “Midnight Blue”: met z’n catchy synth-lijntje zal het bijna niets anders doen dan live aan het dansen brengen. Voeg daar nog eens wat nonchalante, heartbroken lyrics bij en je hebt de perfecte popsong. Het is een debuut-EP geworden om u tegen te zeggen.

Montjoi is meer dan vier nummers die samen op dezelfde plaat zijn gezet omdat ze in dezelfde tijdspanne zijn gemaakt, ze hangen perfect samen en daar is duidelijk over nagedacht. Voeg daar nog eens bij dat de band zijn tof artwork ook zelf maakt, en Jaguar Jaguar is meer dan een band, het is een ijzersterk concept dat garantie heeft op succes.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaguar Jaguar - "Shame"

In 2018 rees het veelbelovende Jaguar Jaguar uit de grond met onder meer Ruben Vanhoutte en Jasper Segers. Die eerste is de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
LiveRecensies

Jaguar Jaguar @ Ancienne Belgique (AB Box): Wachten op een hoek af

In 2018 verscheen Jaguar Jaguar op het toneel. De vijfkoppige groep stelde zich na een inspirerend verblijf in Spanje aan ons voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.