LiveRecensies

Jaguar Jaguar @ Ancienne Belgique (AB Club): Strak, strakker, strakst

Als we het woord Jaguar horen, denken we niet meer aan het gelijknamige dier of automerk, maar aan de nieuwe Belgische supergroep. Jaguar Jaguar is een samensmelting van een reeks Belgische groepen waarbij ze best of both worlds combineren. Zo zien we leden van Lohaus, Tamino en Soldier’s Heart op het podium aan het werk. Na een reeks van kleine shows is het nu tijd voor een heuse clubtour waarbij het startschot gisteren werd gegeven in een uitverkochte AB Club.

In het voorprogramma kregen we Simon And The Stoners te zien. In tegenstelling tot wat zijn naam doet blijken is Simon And The Stoners wel degelijk een eenmansband. Op muzikaal vlak deed het ons denken aan een mix tussen Local Natives, Khruangbin en Alt-J. Tijdens het eerste deel van zijn set was het duidelijk dat de zenuwen het van hem overnamen, met reden, want het was zijn allereerste show ooit. Tegen het einde van zijn set werd duidelijk dat Simon potentieel heeft, alleen is er nog wat werk aan zijn podiumprésence.

Afgelopen zomer trok Jaguar Jaguar richting Spanje voor een songwritingsessie onder de Zuiderse zon met hun debuut-ep Montjoi als resultaat. Op de songs van deze ep was het wel even wachten, want ze vuurden meteen nieuw materiaal af op het publiek. Hierbij was ook duidelijk te horen dat de band hun inspiratie haalde bij Jungle. Vooral de falset stemmen tijdens “You Go Me” deden ons even terugdenken aan de Britse band hun optreden in The Flame tijdens Music For Life 2018.

Hun debuut-ep telt vier songs en al vroeg in de set zaten we door de helft. Opvallend was dat “Tricks”, de eerste single van de band, heel vroeg in de set viel. Met zo weinig materiaal in de achterzak waren ze dus verplicht om vooral met nieuwe songs te komen. Het meest opvallende nummer was misschien wel “Never Took Time”. Hierbij wisselde Emiel Raeymaekers zijn gitaar in voor een soort van regenbuis waar hij bezwerende klanken mee tevoorschijn toverde.

De nieuwe nummers zijn catchy en werken daarom perfect bij het publiek. Stilstaan is zowel bij de band als het publiek compleet uit den boze. Vooral het instrumentale “Crystaline” deed de temperatuur in de club met minstens tien graden stijgen. Afsluiten deden ze met waar het allemaal begon voor de band, hun ep Montjoi. “So Long”, hun single die je tegenwoordig op de radio kan horen, werd ongegeneerd door enkele mensen in het publiek meegezongen en “Kind” zorgde voor de perfect afsluiter van de avond.

Het is duidelijk dat Jaguar Jaguar heeft gewerkt aan hun liveshow, want op muzikaal vlak zit alles super strak in elkaar. De bandleden waren perfect op elkaar ingespeeld en wisten hun enthousiasme op het publiek uit te stralen. Op visueel vlak daarentegen heeft de band nog wat werk. In tegenstelling tot hun vorige shows hebben ze nu al een gemeenschappelijke dresscode, maar we blijven toch nog altijd wachten tot ze het live-aspect linken aan de indrukwekkende visuals uit hun clips.

Facebook

Setlist:

You Got Me
Midnight Blue
Never Took Time
Tricks
Crystaline
Fever
Tease
So Long
Kind

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Godmade Trouble"

De Belgische half Pool-half Italiaan die sneller muziek uitbrengt dan zijn schaduw lief is, bewandelt voor de eerste keer in twintig jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.